Hlavní obsah

Nechcete mě? Tak končím! Brazilský idol Ronaldinho si hledá angažmá

Belo Horizonte

Slavný brazilský fotbalista Ronaldinho je bez angažmá. Čtyřiatřicetiletý tvůrce hry se rozhádal s trenérem Atlétika Mineiro Levirem Culpim a rozhodl se, že v týmu z Belo Horizonte okamžitě skončí. Dvojnásobný nejlepší hráč světa z let 2004 a 2005 si tak může hledat nové působiště. „Konec rozhodně neplánuje. Bude hrát minimálně do 42 let,“ prohlásil hráčův bratr a zároveň agent Roberto de Assis.

Foto: Stringer/brazil, Reuters

Ronaldinho (vpravo) se svými bývalými spoluhráči z Atlétika Mineiro.

Článek

V souvislosti s někdejším brazilským reprezentantem se ještě na začátku roku mluvilo o návratu do Evropy. Nakonec ale Ronaldinho zůstal v kádru Mineira, kde působil poslední dvě sezóny a loni s ním vyhrál Pohár osvoboditelů.

Konec někdejšího záložníka Barcelony, PSG a AC Milán byl rychlý a poněkud nečekaný. Stále totiž patřil k velkým oporám týmu. Několikrát se však spekulovalo o tom, že má neshody s trenérem a vedením klubu. „Už s ním nepočítám, jeho éra v Atlétiku Mineiro skončila. Je to idol, všichni ho milují, ale u nás už skončil," citují brazilská média trenéra Culpiho.

O služby čtyřiatřicetiletého středopolaře se okamžitě strhla velká bitva. Nejvážnější zájem hlásí rival z Fluminense, pravděpodobněji se však jeví Ronaldinhův odchod do argentinského celku Boca Juniors. Tam by někdejší držitel Zlatého míče nahradil jiného skvělého tvůrce hry Juana Romána Riquelmeho, který před několika dny nečekaně odešel do Argentinos Juniors. Zájem údajně mají i týmy z americké MLS.

Reklama

Související témata: