Hlavní obsah

Nevídané! Sudí asistoval při vítězném gólu. A nemohli mu nic vyčítat

Lima

Vyrovnanou bitvu v peruánské fotbalové lize rozhodla akce, do níž se výrazným způsobem namontoval rozhodčí Luis Garay Evia. Nechtěně, ale přece jen sehrál klíčovou roli. Připsal si asistenci na vítězný gól!

Sudí si připsal gólovou asistenci

 
Článek

Byl to šlágr 11. kola nejvyšší soutěže v Peru. Vedoucí Sporting Cristal dvakrát na svém hřišti prohrával s týmem Juan Aurich, který se pohybuje také na předních příčkách tabulky. Domácí nakonec zvítězili 3:2.

Mohli děkovat mimo jiné arbitrovi, dostali od něj přihrávku na rozhodující gól. Irven Ávila skóroval, když využil zmatku a absence gólmana Pedra Galleseho mezi tyčemi. Ten totiž po chycení soupeřova centru chtěl bleskově vyslat vpřed jednoho ze svých spoluhráčů, ale udělal to nejhůře, jak jen mohl. Zpackaným kopem trefil rozhodčího a pro jeho tým bylo zle.

Od paty nastřeleného sudího totiž míč putoval k Ávilovi, který se otočil, pohotově vyhodnotil situaci a zasadil rozhodující úder.

Co by se asi dělo u nás v takovémto případě? Mohl snad sudí udělat něco jinak? Zjevně pospíchal, aby měl na druhé straně hřiště pod kontrolou situaci, která mohla vzniknout při brejku hostů. Snad přitom mohl být obezřetnější a volit v téhle situaci alespoň na chvíli přesun pozadu, aby měl lepší přehled. Úmysl mu ale asi nikdo přičítat nebude... To za nešiku bude považován spíše brankář.

Sporting zůstal v čele tabulky, hosté klesli na sedmé místo.

Reklama

Související témata: