Hlavní obsah

Neymar je fotbalová lež. Patří do Hollywoodu, rozčiluje se slavný Kolumbijec

Santiago de Chile

Pořádná mela, která zakončila překvapivou porážku fotbalistů Brazílie od Kolumbie 0:1 na mistrovství Jižní Ameriky, se pochopitelně neobešla bez následných emotivních reakcí. Terčem kritiky se stal jak hvězdný Brazilec Neymar, jenž bude po vyloučení chybět svému týmu v dalším boji o postup ze skupiny, tak i rozhodčí Enrique Osses.

Rvačka po zápase Copy Ameriky - Kolumbie: Brazílie

 
Článek

Právě Neymar odstartoval pozápasovou strkanici, když bezprostředně po závěrečném hvizdu napálil míč do Pabla Armera, následně hlavou zaútočil na střelce jediného gólu Jeisona Murilla. Jeho nevycválané chování ihned pomstil Kolumbijec Carlos Bacca, za což dostal stejně jako Brazilec červenou kartu.

Neymar své jednání později vysvětloval tím, že ho rozčílily verdikty rozhodčího, zejména pak žlutá karta za podle něj neúmyslné hraní rukou. Arbitři ho naštvali už v prvním utkání proti Peru, kdy dostal žlutou kartu za smazání značky od pěnového spreje, jímž si sudí označil standardní situaci.

Přitom Kolumbijci Juanu Cuadradovi stejný prohřešek prošel bez karetního trestu. „Pravidla jsou vždy použita proti mně. Oni smazali pěnovou značku a žlutou nedostali, ale já ano. Teď jsem se já sice dotkl míče rukou, ale zcela neúmyslně, protože jsem padal, a znovu jsem dostal žlutou kartu," stěžovala si opora Barcelony v rozhovoru pro kanál SportTV.

„Tohle se stává. Nasaďte do zápasu slabého rozhodčího a stane se vám tohle. Nic mě nevytočí. Jen mě se..u rozhodčí, kteří neumí správně pískat," nebral si servítky.

Ne každý má ale pro nářky hvězdného Brazilce pochopení. Poměrně ostře se do něj opřel někdejší slavný kolumbijský útočník Faustino Asprilla. "Neymar je fotbalová lež. Měl by se už odporoučet do Hollywoodu," napsal 45 letý Kolumbijec na svém twitterovém účtu.

Reklama

Související témata:
  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.