Hlavní obsah

Policejní razie, trenér Slovácka Vlachovský má problém se zákonem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Minulý týden absolvovaly fotbalistky Slovácka v německém Frankfurtu nad Mohanem kvalifikační skupinu Ligy mistryň, v níž obsadily třetí místo, v prestižní soutěži se ale musely obejít bez úspěšného trenéra Petra Vlachovského, jenž na lavičce chyběl. V té době měl totiž zcela jiné starosti. Byl totiž po policejním zásahu zatčen a vzat do vazby, z níž ale byl po sérii výslechů propuštěn.

Foto: Profimedia.cz

Trenér Petr Vlachovský na snímku z roku 2018, kdy vedl prvoligové Slovácko

Článek

Kouč družstva z Uherského Hradiště je vyšetřován na svobodě. Spekuluje se o tom, že se Vlachovský mohl dopustit mravnostních deliktů. K tomu má údajně mít problémy s gamblerstvím a obřími dluhy. Podle dostupných informací provedli policisté i razii na stadionu Širůch ve Starém Městě, kde mají fotbalistky Slovácka hlavní sídlo.

„S ohledem na dosavadní výsledky vyšetřování k tomu nebudeme v současné době podávat žádné informace,“ nebyl příliš konkrétní mluvčí uherskohradišťské policie Radomír Šiška. Vlachovského mobil je momentálně hluchý.

Žádné bližší informace ke kauze, o níž dříve informoval iSport.cz, nemají ani v hradišťském klubu. „Čekáme na výsledky policejního vyšetřování,“ sdělil Sportu.cz Marek Jurák, mluvčí 1. FC Slovácko. Na pozici kouče fotbalistek Slovácka nahradil čtyřicetiletého Vlachovského Miroslav Zbořil, který byl dosud šéftrenérem ženské složky klubu a koučem dorostenek.

Foto: ČTK, Profimedia.cz

Fotbalistky Slovácka se představily před pár dny v kvalifikaci Ligy mistryň. Na jejich lavičce chyběl kouč Petr Vlachovský.

Ve fotbalovém prostředí jsou Vlachovského problémy překvapením. „V žádném případě bych to do něj neřekl. Ale do hlavy nikdo nikomu nevidí,“ uvedl jeden z jeho bývalých spolupracovníků.

Vlachovský sice v dosavadní trenérské kariéře působil převážně u ženských celků, avšak má zkušenosti i s mužskými týmy. A to dokonce na nejvyšší úrovni. Na podzim 2018 vedl ve čtyřech ligových utkáních fotbalisty Slovácka. Pomohl tak překlenout období po odvolání tehdejšího hlavního kouče Michala Korduly do nástupu Martina Svědíka.

Ve stejném roce byl Vlachovský vyhlášen nejlepším trenérem žen v Česku. V minulosti působil i u reprezentačního výběru fotbalistek do devatenácti let.

Reklama

Související témata:
  0 : 1 AS Řím - Leverkusen 0 : 1 58. min Živě
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.