Hlavní obsah

Česko - Slovensko 5:2OBRAZEM: Koller zase válí. Skóroval v premiéře za národní tým plážových fotbalistů

Aktualizováno

Historicky nejlepší střelec české fotbalové reprezentace Jan Koller oslavil gólem svou premiéru v národním týmu plážového fotbalu. Bývalý elitní útočník přispěl k výhře 5:2 nad Slovenskem v nedělním přípravném duelu v Písku.

Foto: David Veis, ČTK

Jan Koller potvrdil roli kanonýra i v plážovém fotbale.

Článek
Fotogalerie

Čtyřicetiletý Koller ve druhé třetině svým typickým zakončením hlavou zvyšoval už na 4:1 pro český výběr, který první utkání ovládl. Druhé odpolední přípravy proti Slovensku se však autor rekordních 55 reprezentačních branek už nezúčastnil.

"Zase jsem si vzpomněl na velký fotbal, když jsem reprezentoval Českou republiku. Samozřejmě když hraje česká hymna, tak to člověk bere všechno vážněji. Jsem rád, že moje premiéra dopadla dobře a vyhráli jsme," řekl Koller v rozhovoru pro iSport.cz.

Právě k Písku má speciální vztah. "Chodil jsem tady do školy a byl jsem tu i na vojně. Nedaleko odsud jsem vyrůstal, takže tady mám spoustu známých a jsem rád, že má premiéra byla v Písku," doplnil hráč s 91 starty za národní mužstvo.

Někdejší kanonýr Sparty, Lokerenu, Anderlechtu, Dortmundu, Monaka, Norimberku či Samary si plážový fotbal po konci kariéry oblíbil. Výbornou formu prokázal už v únoru v dresu pražských Bohemians 1905 na mezinárodním turnaji v pražských Záběhlicích, kde Klokanům pomohl ke třetímu místu osmi vstřelenými brankami.

"Tady se možná výška využije víc než ve velkém fotbale, přeci jenom se hraje všechno vzduchem. Taktika je vlastně podobná, abych sklepával míče klukům, kteří pak umějí dobře zakončit," dodal přes dva metry vysoký Koller.

Reklama

Související témata: