Hlavní obsah

OBRAZEM: Strkal prst kam neměl a směje se mu celý svět

Santiago

Nejen Jižní Amerika, ale celý svět se směje chilskému fotbalistovi Gonzalu Jarovi. Devětadvacetiletý rodák ze Santiaga si uřízl pořádnou ostudu poté, co ve čtvrtfinále Copa América proti Uruguayi strkal prst mezi půlky protihráče Edinsona Cavaniho. To neuniklo fanouškům na sociálních sítích, kteří se tímto ohavným incidentem velmi baví.

Foto: Profimedia.cz

Gonzalo Jara (vpravo) rozhodně není vzorným fotbalistou. Nálepky simulanta a kontroverzního hráče se už zřejmě nezbaví.

Článek
Fotogalerie

Bizarní chování Gonzala Jary proti Uruguayci Edinsonovi Cavanimu.

Obránce Jara už to má v bundesligové Mohuči dost nahnuté. Pro své ohavné choutky, ale také teatrální simulování je terčem nejrůznějších vtípků. Všemožné koláže a fotky zaplavily internet, naprostá většina těchto memů je sice ve španělštině, ale celkem snadno se dá domyslet význam.

Jara tak například symbolizuje chilské horníky (Los Mineros de Chile), v narážce na brazilského fotbalistu kandiduje na Oscara, stal se proktologickým specialistou, doktorem a nechybí ani detail ruky s obrovitým prostředníčkem chilského fotbalisty po zápase.

Většina účastníků Copa América Chilanův čin odsoudila. „Co na to říct? Bylo to sprosté a ohavné," řekl uruguayský trenér Oscar Tabárez. A připojili se i další. „Obvykle mě soupeř nezajímá a více starostí mi tu dělají rozhodčí. Tady ale neexistuje žádný důvod, jak Jarovo chování ospravedlnit. Je to ještě horší než kdejaké simulace. Měl by se stydět," řekl argentinský kouč Gerardo Martino.

To Edinson Cavani, který má v současné době vážné rodinné starosti, je častým terčem potencionálních přestupových spekulací. A jak poznamenal jeden z fanoušků na Twitteru, lékařská prohlídka je nyní kompletní...

Reklama

Související témata: