Hlavní obsah

Oddaný fanoušek navštěvoval desítky let zápasy Valencie navzdory slepotě. Klub na jeho sedačku umístil sochu

Valencie/Praha

Nezapomněli na jeho věrnost klubu! Španělský fanoušek Valencie Vicente Navarro Aparicio ztratil před několika lety zrak. Přesto se nevzdal svého místa na stadionu Mestalla, svou permanentní vstupenku časem obnovil a na zápasy svého oblíbeného klubu dál chodil se svým synem. Zástupci klubu nechali na místo, kde populární fanoušek pravidelně sedával, umístit jeho bronzovou sochu. Aparicio zemřel před dvěma roky.

Foto: Sport.cz

Španělský fotbalový klub Valencia CF nechal ve svém hledišti umístit sochu věrného fanouška, který léta navštěvoval ochozy stadionu Mestalla, přestože byl slepý.

Článek

Desítky let navštěvoval domácí zápasy Valencie. Když mu bylo 50 let, lékaři mu diagnostikovali odchlípení sítnice. Aparicio si však i přes nepřízeň osudu obnovil svou permanentní vstupenku a domácí zápasy Valencie navštěvoval dál se svým synem. Společně nasávali parádní atmosféru stadionu Mestalla a jeho syn mu dění na hřišti přibližoval alespoň slovně.

Když před dvěma lety věrný divák navždy odešel, jeho tvář na hlavní tribuně ostatním fanouškům i zástupcům klubu chyběla. Pak ale přišla Valencie s parádním gestem. Nechala vyrobit bronzovou sochu Aparicia v životní velikosti a umístila ji na jeho rezervované místo.

„Když v roce 2004 Valencie vyhrála UEFA Cup a získala španělský titul, byl to nejšťastnější rok v otcově životě," říká v dokumentu syn, který během domácích utkání hrdě sedává vedle sochy svého otce.

Reklama

Související témata:
Slepec