Hlavní obsah

Poborský překonává zákeřnou nemoc. Musel razantně změnit vizáž

Praha

Z nejhoršího je venku, boj se záludnou nemocí však není ani zdaleka u konce! Dvojnásobný medailista z evropských šampionátů a legenda českého fotbalu Karel Poborský se úspěšně zotavuje z údajné boreliózy, po které měl mít částečně ochrnutou polovinu obličeje.

Foto: Facebook

Ještě na začátku července zdobil tvář Karla Poborského plnovous. Český internacionál však musel kvůli nemoci změnit vizáž.

Článek

Někdejší hráč Českých Budějovic, Sparty Praha, Manchesteru United, Benfiky Lisabon nebo Lazia Řím musel být v červenci hospitalizován. Bulvární média minulý týden informovala o tom, že po kousnutí klíštětem trpí boreliózou. Poborský nejprve nechtěl o svém stavu mluvit, nemoc ani nekonkretizoval, v neděli však domněnky o útoku nevyzpytatelné až zákeřné choroby nepřímo potvrdil.

„Všem moc děkuji za podporu, z nejhoršího jsem venku," napsal na svém facebooku a přidal fotografii, z které je jasně patrné, že kvůli onemocnění shodil svůj plnovous, který jej zdobil několik posledních měsíců.

Čtyřiačtyřicetiletý Poborský je nastoupil v reprezentačním dresu k 118 zápasům, v nichž dal osm gólů. Více startů (124) má jen Petr Čech. Někdejší záložník přezdívaný „Steve" si zahrál i na čtyřech vrcholových akcích - z EURO 1996 získal stříbro, na ME 2004 bronz, působil i na EURO 2000 a MS 2006. O rok později se s národním dresem oficiálně rozloučil.

Po konci aktivní kariéry Poborský působil v představenstvu Dynama České Budějovice, výkonném výboru FAČR a dva roky byl předsedou nově vzniklé České asociace fotbalových hráčů. Krátce se angažoval také v zastupitelstvu Jihočeského kraje.

Reklama

  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.