Hlavní obsah

Podraz? Hráči klubu drží hladovku. Hlásí se k nim i slavný reprezentant

Čačak

Cítí se být podvedeni. Proto fotbalisté třetiligového srbského týmu Borac Čačak zahájili v pondělí hladovku kvůli nevyplacené mzdě. Podporu zhruba pětadvacítce hráčů vyjádřil i reprezentant Nemanja Matič.

Foto: Sport.cz

Hráči srbského týmu Borac Čačak při hladovce.

Článek

Podle světové hráčské unie FIFPRO majitelé FK Borac klub rozpustili kvůli finančním problémům. Následně však koupili jiný místní tým, FK Provo, a změnili jeho název na FK Borac 1926. Ten nyní hraje na stejném stadionu jako původní Borac, má stejného kouče a vedení, ale odmítá zaplatit bývalým hráčům.

"Chci vám říct, že nejste sami. Jsem s vámi," napsal na Facebooku ke zprávě FIFPRO jednatřicetiletý záložník Manchesteru United Matič, jenž patří k nejpopulárnějším srbským fotbalistům.

Prezident srbské hráčské unie Mirko Poledica médiím v úterý řekl, že hráči zahájili hladovku v pondělí a noc strávili před radnicí.

"Cítil jsem potřebu podpořit je. Stalo se tak i od velkých jmen ze světa fotbalu. Společně chceme říci, že se jedná o podvod, ti kluci si to nezasloužili. Hladovka nepřišla zčistajasna, informovali jsme o tom městské úřady, ale nedostali jsme žádnou odpověď," uvedl Poledica.

Bývalý hráč Boracu Miloš Markovič v této souvislosti připomněl, že během svého osmnáctiměsíčního působení v klubu dostal plat jen za tři měsíce. "Musel jsem odtamtud odejít, protože jsem tam neviděl žádnou budoucnost. Klub nás vědomě podváděl, angažoval nás, aniž měl kdy v úmyslu nám zaplatit," řekl hráč, jenž z Boracu odešel v roce 2018.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň