Hlavní obsah

Německo - Argentina 2:2Příprava oslabených velmocí Německa a Argentiny neměla vítěze

Dortmund

Němečtí fotbalisté neudrželi v přípravném utkání s Argentinou dvoubrankový náskok a prestižní duel výrazně oslabených rivalů skončil v Dortmundu nerozhodně 2:2. Domácím v prvním poločase vypracovali v rozmezí sedmi minut vedení Serge Gnagbry a Kai Havertz, po změně stran snížil náhradník Lucas Alario a pět minut před koncem vyrovnal při reprezentačním debutu Lucas Ocampos.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Německý brankář Marc-Andre Ter Stegen se snaží zasáhnout v přípravném utkání proti Argentině.

Článek
Fotogalerie

Šlágr byl ochuzen o řadu hvězd. V domácím týmu poprvé od zisku titulu v roce 2014 nenastoupil ani jeden z tehdejších mistrů světa. Joachimu Löwovi se sešlo třináct omluvenek a do zápasu zasáhli čtyři nováčci.

Argentinci zase hráli v repríze finále MS z let 1986, 1990 a 2014 mimo jiné bez distancovaného Lionela Messiho. Hvězdný útočník si odpykává tříměsíční zákaz startů v mezistátních zápasech, který dostal od fotbalové konfederace CONMEBOL za výroky na mistrovství Jižní Ameriky, kde obvinil brazilské pořadatele z korupce. Nominovány nebyli ani další opory Sergio Agüero, Ángel Di María, Mauro Icardi nebo Gonzalo Higuaín.

Přípravná fotbalová utkání:
Bahrajn - Ázerbájdžán 2:3 (1:1)
Branky: 31. Malúd, 68. Džasím - 41. Dadašov, 62. Chalilzada, 70. Šejdajev.
Německo - Argentina 2:2 (2:0)
Branky: 15. Gnabry, 22. Havertz - 66. Alario, 85. Ocampos.

Reklama

Související témata: