Hlavní obsah

Přiznání po 22 letech. Noc prohýřená s holkami je připravila o čtvrtfinále MS

Lagos

Svého času byl nejdražším obráncem světa. Nigerijský zadák Taribo West na přelomu tisíciletí proslul také svými účesy. Fotbaloví fanoušci si jistě vybaví zelené copánky na jinak částečně oholené hlavě. Více než deset let po ukončení aktivní kariéry stále budí rozruch. Nedávno West prohlásil, že angažmá v AC Milán mu zničila mafie. A teď prozradil, že za vyřazením Nigerijců v osmifinále MS 1998 mohla noc prohýřená s Afričankami.

Foto: Sport.cz

Bývalý obránce Taribo West.

Článek

Olympijský šampion a vítěz Poháru UEFA s Interem Milán má stále o čem vyprávět.

Obránce Taribo West teď poodhalil příčinu prohry Superorlů s Dány (1:4) v osmifinále MS 1998 ve Francii.

Mužstvo trenérského světoběžníka Bory Milutinoviče tehdy vyhrálo základní skupinu D, ve které porazilo i silné Španěly (3:2).

Jenže v osmifinále Nigerijci proti „dánskému dynamitu" vybouchli. Evropané je vyřídili po suverénním výsledku i průběhu utkání.

Dívky propašovali do hotelu

„Četl jsem kdejaké zprávy, že před zápasem s Dánskem jsme údajně navštívili noční kluby. Nic o tom nevím. Vím ovšem, že několik spoluhráčů propašovalo do našeho hotelu dívky z Afriky. Viděl jsem to na vlastní oči," ujišťuje Taribo West pro web punchng.com.

Na hříšníky je pro jejich neprofesionální přístup dodnes naštvaný.

„Na hřišti bylo vidět, že nemají žádnou sílu. Po prohýřené noci se ženami byli unavení. Velmi jsem se na ně zlobil. Udělali to proto, že si byli jisti, že Dány bez problémů porazíme," kaboní se i po čase 46letý obránce.

Reklama

Související témata: