Hlavní obsah

Prošel českou ligou, teď bude kopat v Americe. A Pelta si mne ruce

Praha
Aktualizováno

Cesta do Ameriky je pro české a slovenské fotbalisty definitivně otevřená. Po Zdeňku Ondráškovi míří do MLS také Ján Greguš. Záložník FC Kodaň přestupuje do Minnesoty, smlouva zní na tři roky s roční opcí. Slovenský reprezentant odchází za částku přesahující 80 milionů korun. Přibližně 8 milionů dostane jeho předchozí klub Jablonec, takže ruce si mne také jeho šéf Miroslav Pelta.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slovenský záložník Ján Greguš během utkání s Českem.

Článek
Fotogalerie

Absolventům české ligy se přibližují zámořské obzory. „Otevíráme nový trh. Zájem je také o další české a slovenské hráče," avizuje Pavel Zíka ze společnosti Global Sports.

Rodák z Nitry Ján Greguš hrával za ostravský Baník, odkud si odskočil do anglického Boltonu. Pak se přesunul do Jablonce, odkud za přibližně 50 milionů korun přestoupil do Kodaně. Teď se upsal Minnesotě za více než 80 milionů, asi 10 procent z částky zamíří na Střelnici.

„Janko bude mít i velmi zajímavý plat na úrovni bundesligy," avizuje Zíka. Podle zámořských zdrojů by Greguš mohl pobírat v přepočtu 1,5 milionu korun měsíčně.

Představen bude na hokeji

Slovenský záložník se za oceán přesune v polovině ledna. „Na soupisce Minnesoty jsou reprezentanti USA, Kolumbie, Peru či Kostariky," poukazuje Zíkův syn David.

Klub Minnesota United FC sídlí ve městě Saint Paul, které žije sportem. „Janko by měl být jako fotbalová posila představen během utkání NHL. Minnesota má také tým v NBA, hráči dostávají permanentky na hokej i na basketbal," přidává jeho bratr Filip Zíka.

Na Greguše sází i nový kouč slovenské reprezentace Pavel Hapal. Záložník si nedávno zahrál v Edenu v duelu Ligy národů, za Kodaň nastoupil také v obou zápasech Evropské ligy proti Slavii.

Reklama

Související témata: