Hlavní obsah

Rodmanova dcera už si otevřela střelecký účet i v reprezentaci

Dcera slavného basketbalisty Dennise Rodmana Trinity vstřelila v 19 letech první gól za americkou fotbalovou reprezentaci. Vycházející hvězda se zapsala do střelecké listiny při třetím startu za národní tým a podílela se na drtivém vítězství úřadujících mistryň světa 9:0 v úterním přípravném utkání s Uzbekistánem. V Chesteru nastoupila do druhého poločasu a v 71. minutě zvýšila přízemní křížnou střelou po zemi na 7:0.

Foto: Bill Streicher, Reuters

Američanka Trinity Rodmanová (14) se při utkání s Uzbekistánem raduje z gólu s Ashley Hatchovou (7).

Článek

Rodmanová patří k velkým americkým fotbalovým talentům. Předloni pomohla týmu USA do 20 let k vítězství na šampionátu zóny CONCACAF a v loňském lednovém draftu si ji tým Washington Spirit vybral jako druhou v celkovém pořadí.

V nejvyšší americké fotbalové soutěži NWSL skórovala téměř přesně před rokem hned při debutu, v sezoně zaznamenala po sedmi gólech a asistencích, s Washingtonem oslavila mistrovský titul a získala cenu pro nováčka roku.

Letos v únoru si ji klub pojistil smlouvou na čtyři roky za celkovou částku 1,1 milionu dolarů (23 milionů korun), což z ní dělá nejlépe placenou hráčku v historii soutěže.

Ve stejném měsíci pak debutovala v seniorské reprezentaci v zápase s Českou republikou (0:0) na SheBelieves Cupu v Carsonu.

Proti Uzbekistánu byla jednou ze šesti amerických střelkyň. Dvakrát skórovaly Rose Lavelleová a Catarina Macariová, první gól zápasu si dal soupeř sám.

Reklama

Související témata: