Hlavní obsah

Šéf asijského fotbalu ve volbách FIFA podpoří Platiniho

Šéf asijské fotbalové konfederace šejk Salman al Chalífa se rozhodl v únorové volbě prezidenta FIFA podpořit současného předsedu UEFA Michela Platiniho. Pokud se k němu přidá i zbytek Asie, získá francouzský funkcionář výraznou podporu, která by mu mohla pomoci stát se nástupcem Seppa Blattera.

Foto: © Ruben Sprich / Reuters, Reuters

Současný prezident Evropské fotbalové unie Michel Platini již dříve oznámil svou kandidaturu na předsedu FIFA. Ve volbách ho podpoří šéf asijské konfederace šejk Salman al Chalífa

Článek

"Potřebujeme vůdce se zkušeností, moudrostí a schopnostmi přinést do FIFA znovu stabilitu. Pan Platini tyto schopnosti má, stejně jako ambiciózní vize k tomu, jak obnovit důvěru v tuto organizaci," sdělil v prohlášení Chalífa, který je zároveň členem výkonného výboru FIFA.

Podpora asijského lídra by pro Platiniho mohla být klíčová i z toho pohledu, že zatím jediným oficiálně potvrzeným protikandidátem je zástupce Asie korejský miliardář Čong Mong-jun. Zájem projevili také jihoafrický obchodník a bývalý politický vězeň z dob apartheidu Tokyo Sexwale a bývalý reprezentant Trinidadu a Tobaga David Nakhid.

Reklama

Související témata: