Hlavní obsah

Ševčenka vystřídá na lavičce ukrajinské reprezentace trenér Petrakov

Novým trenérem fotbalistů Ukrajiny, kteří se 8. září utkají v přípravném zápase s českou reprezentací v Plzni, bude Oleksandr Petrakov. Podle ukrajinských médií ho svaz vybral jako nástupce Andreje Ševčenka, který se rozloučil s národním týmem po pěti letech po mistrovství Evropy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dnes již bývalý trenér Ukrajiny Andrej Ševčenko během utkání Ligy národů

Článek

První volbou na post reprezentačního kouče měl být jiný bývalý kanonýr Serhij Rebrov, který se ale rozhodl zůstat v současném angažmá v Al Ajnu ve Spojených arabských emirátech.

K mužstvu tak přijde čtyřiašedesátiletý Petrakov, který působil posledních deset let u mládežnických výběrů Ukrajiny. Předloni s týmem do 20 let ovládl mistrovství světa.

Premiéru na lavičce seniorské reprezentace si odbude 1. září v utkání kvalifikace mistrovství světa na hřišti Kazachstánu. Před cestou do Plzně nastoupí Ukrajinci ještě 4. září v dalším kvalifikačním zápase proti Francii.

Nominace Ukrajiny na zápasy kvalifikace MS s Kazachstánem a Francií a přípravné utkání s Českou republikou:
Brankáři: Georgij Buščan (Dynamo Kyjev), Anatolij Trubin (Šachtar Doněck), Andrij Lunin (Real Madrid/Šp.),
obránci: Mykola Matvijenko, Serhij Kryvcov, Viktor Kornijenko (všichni Šachtar Doněck), Olexandr Karavajev, Ilja Zabarnyj, Vitalij Mykolenko, Olexandr Tymčyk, Olexandr Syrota (všichni Dynamo Kyjev), Eduard Sobol (FC Bruggy/Belg.),
záložníci: Serhij Sydorčuk, Mykola Šaparenko, Viktor Cygankov, Vitalij Bujalskij (všichni Dynamo Kyjev), Taras Stěpaněnko (Šachtar Doněck), Ruslan Malinovskij (Atalanta Bergamo/It.), Andrij Jarmolenko (West Ham United/Angl.) Olexandr Zinčenko (Manchester City/Angl.), Olexandr Zubkov, Igor Charatin (oba Ferencváros/Maď.),
útočníci: Roman Jaremčuk (Benfica Lisabon/Portug.), Arťom Dovbyk (Dněpropetrovsk).

V ukrajinské nominaci na nadcházející duely mají tradičně nejsilnější zastoupení hráči Dynama Kyjev a Šachtaru Doněck. V týmu nechybí hlavní hvězdy v čele s vítězem anglické ligy Olexandrem Zinčenkem z Manchesteru City, Ruslanem Malinovským z Bergama a kapitánem Andrijem Jarmolenkem z West Hamu, kde nastupuje s Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem. V kádru čtvrtfinalisty letošního Eura je i útočník Roman Jaremčuk, kterého nedávno koupila Benfica Lisabon z Gentu za 17 milionů eur (433 milionů korun).

Reklama

Související témata: