Hlavní obsah

Šibenice! Benzema se při debutu za al-Ittihád blýskl parádní trefou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fantastická premiéra. Karim Benzema, největší letní hvězda, která zamířila do Saúdské Arábie, se v novém působišti uvedl nádherným gólem. Držitel Zlatého míče jím pomohl al-Ittihádu k triumfu 2:1 nad tuniským Esperance Tunis v Arabském poháru mistrů.

Foto: UEFA

Karim Benzema s prestižní trofejí.

Článek

„Pokusil jsem se obstřelit brankáře na zadní tyč. Myslím, že se mi to docela povedlo," culil se Benzema v pozápasovém rozhovoru pro arabská média. Pro 35letého francouzského útočníka šlo o první gól za jiný klub než za Real Madrid po 13 letech.

V pátečním duelu na stadionu Krále Fahda, který Arabský pohár mistrů hostí, nejprve asistoval u vyrovnávací trefy. Krátce po přestávce pak přišla jeho velká chvíle. Na levé straně převzal míč, navedl si ho na roh pokutového území a utaženou ránou trefil vzdálenější šibenici.

Benzema, jenž si během třech sezon v al-Ittihádu vydělá neuvěřitelných 258 milionů liber (přibližně 7,3 miliardy korun), po uplynulé sezoně opustil Real Madrid, se kterým vyhrál 5x Ligu mistrů a v jehož dresu nastřílel v 648 zápasech 354 gólů.

Teď načal střelecký účet v al-Ittihádu, kde má například za spoluhráče krajana N'Golo Kanteho, který přišel z Chelsea, nebo Portugalce Jotu z Celtiku Glasgow. Na stadionu, kde domácí duely hraje konkurenční an-Nasr, ve kterém působí od ledna někdejší Benzemův parťák z Bílého baletu, portugalský klenot Cristiano Ronaldo. Pravděpodobně právě oni dva si to rozdají o krále střelců saúdskoarabské ligy.

Reklama

Související témata:
  PSG - Dortmund dnes 21 : 00
20240507T21 : 00:00+0200
PSG vs. Dortmund
PSG vs. Dortmund
PSG
Dortmund
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.