Hlavní obsah

Skandál! Další případ sexuálního zneužívání v zámořské lize

Vancouver/Praha

Kauzy týkající se údajných nebo již potvrzených případů sexuálního zneužívání hýbou děním napříč všemi sportovními odvětvími v různých částech světa. V zámořské NHL je například rušno v týmu Chicaga, kde kvůli sexuálnímu zneužití jednoho z hráčů v roce 2010 odstoupil z funkce generálního manažera Stan Bowman. Teď v ženské fotbalové MLS padlo obvinění na bývalého trenéra týmu Vancouveru, který se měl nevhodně chovat k jedné ze svých svěřenkyň.

Foto: @TrulyTG, Twitter

Kouč Hubert Busby.

Článek

Současný trenér jamajské ženské fotbalové reprezentace a bývalý kouč týmu Vancouver Whitecaps Hubert Busby mladší má problém. Americká hráčka Malloree Enochová v rozhovoru pro deník Guardian detailně popsala nevhodné chování, kterého se trenér měl vůči ní dopustit v letech 2010 a 2011.

Enochová uvedla, že jí Busby slíbil, že s ní podepíše smlouvu, ale opakovaně ji nutil, aby s ním na výjezdech bydlela na pokoji, a nakonec na ni vyvíjel nátlak, aby s ním měla sex. „Snažil se mě líbat a dotýkat se mě. Musela jsem mu několikrát důrazně říct, že nemám zájem," uvedla hráčka, která na Busbyho podala trestní oznámení.

Fotbalistka se se svými problémy svěřila při podpisu smlouvy v roce 2011 řediteli týmu Danu Lenarduzzimu, který však nepřijal žádná opatření. Kauza vyvrcholila tím, že skupina hráček si na Busbyho stěžovala u vedení.

V říjnu 2011 Busby u Whitecaps po vyšetřování skončil. V lednu minulého roku se stal hlavním koučem jamajské ženské fotbalové reprezentace. Jamajská fotbalová federace uvedla, že si je obvinění vědoma a že se s Busbym sejde a situaci bude řešit.

Obvinění Enochové bude nyní nově prošetřováno, jelikož vyšetřování z před deseti let neodhalilo, zdá se, vše.

Související témata:
  1 : 1 Zlín - Č. Budějovice 1 : 1 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.