Hlavní obsah

Slávisté jsou bod od senzačního postupu. To jsem si nedokázal představit ani ve snu, těší kouče

Praha

„Těžko se mi hledají slova, protože ani v tom největším snu jsem si nedokázal představit, že v této těžké skupině budeme mít před posledním zápasem devět bodů,“ líčí nadšený trenér Martin Hyský, který s dorostenci Slavie po výhře 4:1 nad Interem Milán nečekaně atakuje postup do jarní fáze Youth League. V dorostenecké obdobě Ligy mistrů stačí sešívaným po středeční výhře v Horních Počernicích uhrát na hřišti Dortmundu bod, aby skončili v nabité skupině F na jedné z prvních dvou příček.

Foto: Svatopluk Samler

Joao Felipe střílí svůj třetí gól proti Interu Milán povedeným přímým kopem.

Článek

„Smekám klobouk a jsem hrdý na kluky, co dnes předvedli na hřišti, odbojovali to, odmakali, byla tam spousta pohybu. Když jsem je viděl po zápase v kabině, tak řada z nich končila v křečích a na hranici vyčerpání. To byla podmínka toho, abychom uspěli," chválí své svěřence, s nimiž se na zápas chystal, jako kdyby se jednalo o Ligu mistrů dospělých.

„Myslím, že jsme se takticky připravili dobře a celý zápas nám taktika vycházela. Zavřeli jsme jim oba krajní beky a pak to bylo o tom, abychom přežili šance soupeře," vidí příčiny vítězství 44letý kouč.

Foto: Svatopluk Samler

Gólman Slavie Jakub Sirotník slaví gól svých spoluhráčů proti Interu Milán.

Zároveň nešetří slovy chvály na brankáře Jakuba Surovčíka. Přestože po jeho chybě se Inter ujal vedení, při dalších šancích předváděl velmi povedené zákroky. „I když měl svou vinu na gólu, tak podal výborný výkon, působil klidně. Hlavně v začátku zápasu nás několikrát podržel."

Přitom Surovčík podle původních předpokladů neměl do střetnutí s Interem zasáhnout. „Bylo plánované, že s námi na Ligu mistrů půjde Markovič, ale včera měl problémy Kolář, takže se to rychle na předzápasovém tréninku domluvilo, že Marky musí být k dispozici áčku," vysvětluje Hyský.

Foto: Svatopluk Samler

Slávista Lukáš Červ uniká kapitánovi juniorky Interu Milán Thomasi Schiróovi.

A řeč přišla i na autora tří branek, Brazilce Joaa Felipeho. „Musím říct, že hattrick Joaa Felipeho je něco neskutečného, hrozně moc mu to přeji. Jeho tři góly zápas rozhodly a pak už si myslím, že jsme to dohráli ve velkém stylu a oplatili Interu porážku z Milána," vzpomíná na prohru 0:4 z úvodního klání skupiny F.

Foto: Svatopluk Samler

Brazilský křídelník v dresu Slavie Joao Felipe vyrovnává na 1:1 proti Interu Milán.

„První zápas v Miláně jsme byli trošku vyjukaní, pro každého z nás to bylo něco nového, byla znát nervozita," uvědomuje si. Odveta už se nesla v podstatně jiném duchu. „Myslím, že nás Inter trochu podcenil, že přijeli s tím, že nám dali čtyřku, to tak bývá. Ale bylo to hlavně naším výkonem a přístupem k zápasu a kvalitou, kterou jsme do něj dali," dodává trenér slávistické rezervy Hyský.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články