Hlavní obsah

Portugalsko - Mexiko 2:1 PPŠlo to i bez Ronalda! Portugalci slaví na Poháru FIFA bronz

Moskva
Aktualizováno

Fotbalisté Portugalska obsadili na Poháru FIFA třetí místo. V souboji o bronzové medaile porazili Mexiko 2:1 po prodloužení. Vítěznou trefu obstaral ve 104. minutě z pokutového kopu Adrien Silva.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih zápasu o 3. místo na Poháru FIFAVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Portugalci mohli jako první skórovat po čtvrthodině hry. Veterán Márquez v šestnáctce srazil Andrého Silvu a hlavní sudí po poradě s videorozhodčím nařídil pokutový kop. Ten však faulovanému Silvovi zneškodnil brankář Ochoa.

Pro tým z Pyrenejského poloostrova to byla už čtvrtá neproměněná penalta na turnaji za sebou, v rozstřelu v semifinále s Chile selhali všichni tři exekutoři. Portugalce pak podržel brankář Patrício, jenž Hernándezovu ránu vyrazil nad břevno.

Portugalci otočili skóre

Mexičané se z vedoucího gólu radovali v 54. minutě, kdy Velovu střelu nešťastně tečoval do vlastní branky Neto. Mistři Evropy mohli brzy odpovědět, ale Pizzi střílel těsně vedle a Martinsovu hlavičku reflexivně vyrazil Ochoa.

Portugalci sice v závěru neměli drtivý tlak, přesto dokázali vyrovnat. V první minutě nastavení si na centr střídajícího Quaresmy naběhl stoper Pepe a překonal mexického brankáře.

Ve 103. minutě prodloužení Martins při snaze obhodit Layúna trefil soupeřovu ruku a rozhodčí tentokrát bez porady s kolegy nařídil druhou penaltu v zápase. Střídající Adrien Silva nedal Ochoovi šanci.

Komplikace pro Portugalsko přišla v úvodu druhé části prodloužení, kdy bek Semedo dostal za faul druhou žlutou kartu a musel předčasně ze hřiště. Za šest minut ho ale napodobil střídající Mexičan Jiménez.

Úřadující evropští šampioni uspěli i bez hvězdného kapitána Cristiana Ronalda, který po prohraném semifinále s Chile odjel domů za nedávno narozenými dvojčaty.

Fotbalový Pohár FIFA v Rusku:
O 3. místo:
Portugalsko - Mexiko 2:1 po prodl. (0:0, 1:1)
Branky: 90.+1 Pepe, 104. Adrien Silva z pen. - 54. vlastní Neto. Rozhodčí: Al Mirdasi (S. Arábie). ŽK: Semedo - Márquez, Jiménez, Moreno. ČK: 106. Semedo - 112. Jiménez. Diváci: 42.659.
Portugalsko: Patrício - Semedo, Pepe, Neto, Eliseu - Martins, Moutinho (81. Adrien Silva), Danilo Pereira (82. Gomes), Pizzi (91. W. Carvalho) - André Silva, Nani (70. Quaresma). Trenér: Santos.
Mexiko: Ochoa - Layún, Moreno, Araujo, Reyes - Herrera, Márquez (106. Fabián), Guardado (80. J. Dos Santos) - Vela, Peralta (61. Lozano), Hernández (85. Jiménez). Trenér: Osorio.

Reklama

Související témata: