Hlavní obsah

Slzy, zoufalství, ani jeřáb nepomohl. Brankář zemřel pod troskami

V sutinách domu zahynul turecký fotbalový brankář Ahmet Eyüp Türkaslan. Už mu nebylo pomoci. Gólman druholigového klubu Yeni Malatyaspor je tak jednou z už téměř 9000 potvrzených obětí hrozivého zemětřesení.

Foto: Yeni Malatyaspor Kulübü

Gólman Ahmet Eyüp Türkaslan z Malatyasporu.

Článek
Fotogalerie

Türkaslan byl pohřešován od pondělí, kdy k nebývalé pohromě došlo. Pod sutinami zůstala i jeho žena Kübra Türkaslanová, měla ovšem štěstí a záchranáři ji našli.

V tu dobu jí bylo jasné, že s manželem to s ohledem na situaci může dopadnout tragicky. „Je to velmi špatné, prosím, pomozte. Leží pod troskami třicet hodin. Nikomu se nedaří ho vytáhnout, nepomáhají ani jeřáby," se šrámy na obličeji vyzývala na sítích k pomoci se záchranou partnera.

Marně. Když ho nakonec přece jen vytáhli zpod sutin, byl mrtvý. Na sítích se objevila zimní romantická vzpomínka šťastného páru...

Tragickou zprávu potvrdil klub i trenér Yilmaz Vural. „Náš Ahmet je mrtvý. Našli jeho bezvládné tělo. Bohužel nežije," napsal kouč na sítě.

„Odpočívej v klidu. Nezapomeneme na tebe," uvedl klub.

Více štěstí měl Ghaňan Christian Atsu, bývalý hráč Chelsea nyní působící Hataysporu. V troskách přežil. Následky zemětřesení v Gaziantepu pocítil i český fotbalista Matěj Hanousek. Poškozený dům sám stačil opustit. Naproti tomu zahynul bývalý syrský reprezentační útočník Nádir Džúchadar, jenž vstřelil za národní tým devět gólů ve 14 zápasech.

Reklama