Hlavní obsah

Soupeř Čechů v nesnázích! Na poslední chvíli vypadla více než polovina hráčů

Tallinn/Lublin

Fotbalisté Estonska museli kvůli pozitivnímu testu na koronavirus a kontaktu hráčů s nakaženým na poslední chvíli výrazně změnit nominaci na středeční utkání kvalifikace mistrovství světa s českým týmem a následné duely s Běloruskem a Švédskem. Z původního výběru vypadla více než polovina hráčů včetně karvinského Vlasije Sinjavského a naopak 10 hráčů bylo dodatečně povoláno. Mužstvo povede i jiný trenér. Estonská asociace o tom informovala na svém webu.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek.

Článek

Hráči a členové realizačního týmu podstoupili před začátkem srazu o víkendu test a všechny vzorky byly negativní. Mužstvo se sešlo v pondělí a povinné předzápasové odběry odhalily jeden pozitivní případ.

Všichni hráči a členové týmu, kteří s nakaženým přišli do kontaktu, museli do desetidenní karantény. Vyhnuli se jí pouze ti, kteří už nemoc prodělali. Vedení reprezentace se o pozitivním nálezu dozvědělo v pondělí večer a narychlo povolalo 10 nových hráčů. Všichni v noci absolvovali testy s negativním výsledkem.

Z kádru kvůli karanténě vypadli téměř všichni legionáři, ze zahraničních krajánků v mužstvu zůstal pouze obránce Maksim Paskotši z mládežnického výběru Tottenhamu. Proti českému týmu si nezahraje záložník Sinjavskij, který v únoru přestoupil do Karviné. Sedm z 22 hráčů v aktuální nominaci dosud neodehrálo za reprezentační "áčko" ani jedno utkání. Po zápase s Čechy by Estonci kádr mohli doplnit o několik jmen.

Estonci museli sáhnout i ke kompletní změně realizačního týmu. Mužstvo nepovede švýcarský trenér Thomas Häberli, ale rekordman v počtu reprezentačních startů Martin Reim.

Tým také pozměnil původní plán. Do polského Lublinu, kde se středeční utkání s českým celkem odehraje kvůli zpřísněným opatřením proti koronaviru v Estonsku, odletí mužstvo až dnes pozdě odpoledne. V místě výběr pobaltské země neabsolvuje tradiční předzápasový trénink. Utkání má výkop ve středu ve 20:45.

Český celek naopak koronavirus tentokrát nezasáhl a všichni členové týmu měli negativní test. Na podzim potkala svěřence trenéra Jaroslava Šilhavého podobná nepříjemnost jako Estonce a zářijový domácí zápas se Skotskem dokonce musel odehrát narychlo složený nový výběr.

Nominace Estonska:
Brankáři:
Mihkel Aksalu (Paide)
Karl Andre Vallner (Levadia Tallinn)
Karl Johan Pechter (Tammeka Tartu)
Obránci:
Ilja Antonov (Levadia Tallinn)
Michael Lilander (Flora Tallinn)
Henrik Pürg (Flora Tallinn)
Märten Subka (Flora Tallinn)
Marek Kaljumäe (Vaprus Pärnu)
Magnus Villota (Vaprus Pärnu)
Maksim Paskotši (Tottenham/Angl.)
Záložníci a útočníci:
Konstantin Vassiljev (Flora Tallinn)
Rauno Sappinen (Flora Tallinn)
Rauno Alliku (Flora Tallinn)
Markus Poom (Flora Tallinn)
Sander Puri (Legion Tallinn)
Pavel Domov (Legion Tallinn)
Henri Anier (Paide)
Andre Frolov (Paide)
Mark Oliver Roosnupp (Levadia Tallinn)
Robert Kirss (Levadia Tallinn)
Bogdan Vaštšuk (Levadia Tallinn)
Karl Rudolf Oigus (Levadia Tallinn)

Reklama

Související témata: