Hlavní obsah

Sparta nebo Slavia? Soud povolil fanouškovi změnit příjmení. Jaký klub si vybral?

Göteborg/Praha

Co byste tomu říkali, kdyby jste se přejmenovali podle názvu svého oblíbeného klubu? Chtěli byste se jmenovat Slavia, Sparta, nebo jinak? Jeden z fanoušků se dočkal. Rolf Corneliusson, dlouholetý příznivec Newcastlu United, se podle švédského soudu může jmenovat podle svého vysněného fotbalového klubu. Úřady mu změnu jména původně zamítly. Muž se ale proti rozhodnutí odvolal a soudní tribunál v Göteborgu v pondělí čtyřiapadesátiletému Švédovi vyhověl.

Foto: Sport.cz

Švéd Rolf Corneliusson fandí Newcastlu United od dětství.

Článek

„Nevěřil jsem, že by se to mohlo podařit, ale jestli by se někdo měl jmenovat podle fotbalového klubu, tak jsem to já," řekl nyní už Rolf Newcastle Corneliusson deníku GT.

Rodák z ostrova Öckerö se stal fanouškem anglického celku jako dítě, když ho jeho otec rybář vzal lodí na zápas do St James' Parku během jedné ze svých mnoha cest do Británie. Straky tehdy remizovali s Leedsem 2:2, Newcastle ale Corneliussonovi natolik učaroval, že se od té doby považuje za jednoho z nejskalnějších příznivců.

Výpravu na Ostrovy z rodného Švédska poté muž kvůli fotbalu podnikl více než stokrát. Úřady ale jeho oddanost klubu vůbec nezajímala. Žádost o změnu příjmení smetli úředníci pokaždé ze stolu.

Za pravdu mu dal až odvolací soud v Göteborgu, který muži přejmenování na Rolfa Newcastla Corneliussona v pondělí povolil.

Reklama