Hlavní obsah

Stál proti Leicesteru, bývalý slávista před střetem v Evropské lize sešívaným radí: Trefte je ze standardek!

Praha

Nedávno stál proti Leicesteru. V FA Cupu, v dresu druholigového Brentfordu (porážka 1:3). Devatenáctiletý český záložník Jan Žambůrek, který fotbalově vyrůstal ve Slavii, sešívaným před jejich blížícím se střetem s Liškami ve vyřazovací fázi Evropské ligy radí: soustřeďte se na standardky, Leicester v nich není silný.

Foto: Sport Invest

Záložník Jan Žambůrek v dresu anglického druholigového Brentfordu.

Článek

Se soupeřem Slavie máte čerstvou zkušenost. Jaké je stát proti současnému Leicesteru?

Byl to pro mě neskutečný zážitek, Leicester se pohybuje na špici Premier League, v podstatě bojuje o titul. Nejlepším hráčům proti nám příliš neulevili, postavili hodně silný tým. Stát proti borcům, jako jsou Madisson nebo Tielemans, bylo fantastické.

Jaký recept na Leicester funguje?

Trenér nás před utkáním nabádal, abychom se hodně soustředili na standardní situace. Nakonec jsme z jedné vstřelili gól. Obranné standardky nejsou nejsilnější stránkou Leicesteru.

Pro Slavii příznivá zpráva

Rozhodně. Slavia standardní situace umí, je v nich silná. Myslím, že má solidní šanci se z nich proti Leicesteru prosadit.

V duelu s Brentfordem už Liškám chyběl reprezentační útočník Vardy. Zvyšují se vzhledem k jeho absenci šance Slavie na postup?

Vardy je jeden z nejlepších útočníků v Premier Legaue, pokud bude chybět, ztráta to určitě bude. Ale výborných útočníků má Leicester hodně, jeho ofenzíva tedy není jednom o Vardym.

Proti Leicesteru jste hrál v Anglickém poháru i před rokem. Je nynější mužstvo lepší?

Řešili jsme právě tohle v kabině po zápase. Myslím, že současný Leicester je lepší. Mají neskutečně rychlé záložníky, jejich přechod do útoku je bleskový.

Bude pro Slavii těžké Leicester vyřadit?

Těžko říct, ukáže se až v zápasech. V tom je fotbal krásný, může se stát cokoli. Nejde říct, že by Slavia neměla šanci. Má naopak z podobných zápasů velké zkušenosti. Jsem sice už nějaký rok v Anglii, ale jsem Čech. Takže budu držet palce Slavii.

V lednu si vás Brentfordu předčasně stáhl z hotování v třetiligovém Shrewsbury Town. Proč?

Brentford má několik zraněných hráčů, zápasů je hodně. V Shrewsbury jsem neměl velkou herní vytíženost. Tyto dva faktory hrály roli, proč si mě Brentford stáhnul zpět. Jsem rád, že jsem zpátky, zasáhl jsem do posledních čtyř utkání, připsal jsem si i asistenci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Abdallah Sima ze Slavie už přesvědčil o svých střeleckých schopnostech.

Brentford v létě bojoval o postup do Premier League, byl vyřazen v play off. Nyní se opět pohybujete na špici tabulky. Vyjde to s postupem letos?

Postup do Premier League je cílem klubu. Teď jsme v Championship osmnáct zápasů neporaženi, určitě cítíme šanci na přímý postup. Máme od léta nový stadion pro sedmnáct tisíc lidí. I nová aréna je známkou, že Brentford se chce posouvat výš.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň