Hlavní obsah

Švédsko - JAR 2:1Švédské fotbalistky porazily na MS outsidera gólem v poslední minutě

Aktualizováno

Gólem v poslední minutě vybojovaly švédské fotbalistky ve svém úvodním zápase na mistrovství světa vítězství 2:1 nad Jihoafrickou republikou. Obhájkyně bronzu a stříbrné medailistky z posledních dvou olympijských turnajů od začátku druhého poločasu s outsiderem prohrávaly, od blamáže je zachránila až v samém závěru Amanda Ilestedtová hlavičkou po rohovém kopu.

Článek

O jediný gól vyhrály svůj první duel na turnaji také Nizozemky, které obhajují druhé místo z roku 2019. Ve skupině E si poradily 1:0 s Portugalskem, které na MS debutuje. Zápas rozhodla obránkyně Interu Milán Stefanie Van der Gragtová, jež se ve 13. minutě trefila hlavou po rohu. Portugalky loni na Euru ve skupině prohrály ve vzájemném utkání 2:3, tentokrát vystřelily na branku až v samém závěru.

Překvapivou remízou 0:0 skončil duel Francie s Jamajkou, která při premiéře na minulém světovém šampionátu utrpěla tři porážky a měla skóre 1:12. Semifinalistky loňského Eura měly blízko ke gólu v poslední minutě, ale míč se po hlavičce Kadidiatou Dianiové odrazil nejprve od břevna a pak ještě od tyče. Jamajčanky dohrávaly před téměř 40 tisíci diváků nastavení bez vyloučené útočnice Khadiji Shawové.

Jihoafričanky hrají na MS teprve podruhé, před čtyřmi lety prohrály všechny tři zápasy s celkovým skóre 1:8. Ve Wellingtonu šly dnes překvapivě do vedení, když Hildah Migalaová dostala ve 48. minutě stehnem míč do branky. Sama se při tom zranila a musela vzápětí vystřídat.

O vyrovnání se postarala v 66. minutě barcelonská útočnice Fridolina Rolföová. Navzdory převaze Švédky dlouho nemohly přidat další gól, uspěla až zkušená obránkyně Arsenalu Ilestedtová po jedenáctém rohovém kopu svého týmu.

Mistrovství světa fotbalistek v Austrálii a na Novém Zélandu:
Skupina E (Dunedin):
Nizozemsko - Portugalsko 1:0 (1:0)
Skupina F (Sydney):
Francie - Jamajka 0:0
Skupina G (Wellington):
Švédsko - JAR 2:1 (0:0).

Začátek Fantasy ligy se blíží

V sobotu startuje Fortuna liga! Už máte svůj tým? Vytvořte si ho a hrajte zdarma o zajímavé ceny na Sport.cz.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.