Hlavní obsah

Takhle famózně vychytal Messiho i Agüera. Arsenal ho ale obětuje kvůli Čechovi

Viňa del Mar

Očekává se, že po příchodu Petra Čecha opustí londýnský Arsenal, ale kolumbijský brankář David Ospina jako by chtěl na fotbalovém mistrovství Jižní Ameriky dát najevo, že se na Emirates Stadium zbavují hodně cenného zboží. Možná se ještě nevzdal ani v souboji o pozici jedničky s Čechem, každopádně případným zájemcům se předvedl náramně.

Famózní zákrok Davida Ospiny

 
Článek

Ve čtvrtfinále Copa América držel Ospina naděje Kolumbijců až do penaltového rozstřelu, v němž podlehli nakonec Argentině 4:5.

Nejvíce se kolumbijský brankář blýskl ve 25. minutě, kdy nejprve parádně vyrazil střelu zblízka od Sergia Agüera, bezprostředně poté se zdálo, že Lionel Messi pohodlně uklízí hlavou míč za gólmanova záda, jenže Ospina se vyšvihl k zázračnému zákroku a i střelu barcelonské hvězdy zlikvidoval.

Ve skvělém výkonu pokračoval i nadále, což kolumbijští fanoušci nadšeně kvitovali pokřikem 'Oooooooospina!'

Po vyřazení své reprezentace na kontinentálním šampionátu bude mít šestadvacetiletý brankář čas přemýšlet o své budoucnosti. Petr Čech už na Emirates Stadium v pátek absolvoval zdravotní prohlídku a jeho příchod už je takřka hotovou věcí.

A podle informací z britských médií má český gólman od kouče Arsena Wengera slíbenou pozici jedničky. Naopak o Ospinu, který do Arsenalu přišel loni v létě, jeví eminentní zájem Fenerbahce Istanbul.

Reklama

Související témata: