Hlavní obsah

To by bylo něco pro Limbu! Oslava, jakou fotbalový svět ještě neviděl

Buenos Aires

S diváky, u praporku, na lavičce náhradníků, vleže, vsedě, bez dresu, provokativním nápisem na tílku pod ním. Všelijak je možné slavit gól. Těžko někdo předvede něco nového. Ale v argentinské čtvrté nejvyšší soutěži přesto přišli s oslavou, jakou zřejmě ještě fotbalový svět neviděl.

Fotbalista z radosti, že dal gól, vběhl do přistavené sanitky.Video: Reuters

 
Článek

David Limberský před nedávnem po vstřelené brance točil pomyslným volantem. V kontextu s bouračkou, kterou měl před tím, to vyvolalo negativní reakce a třeba i vtípky o tom, že Plzeň zdárně integruje sportovce s inteligenčním znevýhodněním. Nakonec došlo i na to, že „Limba" má místo závěru kvalifikace reprezentační volno...

V Argentině takové starosti nemají. A choutky na řízení při zápase vyřešila žlutá karta. Za nesportovní chování - poněkud nadměrné slavení branky.

Club Lujan v tamní čtvrté nejvyšší soutěži vyhrál nad celkem Argentino de Merlo 4:0. Když dal Mariano Gorosito třetí gól, rozparádil se natolik, že by mu nestačil ani pomyslný volant. I když nezažil podobné trable jako Limberský, sápal se k řízení, které se mu namanulo hned u hřiště. Se spoluhráčem Lucasem Scarnatem vlezli do sanitky u hřiště, ale řidič jim dovolil jen zatroubit.

Reklama

Související témata: