Hlavní obsah

Tragédie. Fotbalista zkolaboval na hřišti po srážce se spoluhráčem, při převozu do nemocnice zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alžír/Praha

Otřesná tragédie se odehrála během zápasu druhé fotbalové alžírské ligy mezi týmy MC Saida a ASM Oran na Štědrý den. Kapitán prvního jmenovaného týmu Sofiane Loukar zemřel po kolapsu na hřišti. Hráči bylo 30 let. Článek obsahuje video se záběry zachycujícími snahu lékařů zachránit fotbalistův život.

Foto: @FIFPRO, Twitter

Alžírský fotbalista Sofiane Loukar.

Článek

Tragická událost se odehrála v prvním poločase, kdy se Loukar ve 35. minutě snažil odhlavičkovat míč, ale ve vzduchu se srazil s vlastním gólmanem a skácel se k zemi, kde zůstal nehybně ležet.

Následovalo dlouhé ošetření, po kterém se ještě vrátil do hry. Po deseti minutách však opět upadl do bezvědomí. Okamžitě byl převezen do nemocnice, ale lékaři jej už zachránit nedokázali. Hráči byli z tragédie velice otřeseni.

Podle agentury Reuters fotbalista zemřel na infarkt. Předseda Národní amatérské fotbalové asociace Ali Malek uvedl, že Loukar dříve žádné problémy se srdcem neměl. Událost je o to tragičtější, že hráč zemřel pouhý týden po svatbě.

Reklama

Související témata: