Hlavní obsah

Uklidnění pro fanoušky: Euro bude na České televizi

PRAHA

Dobrá zpráva pro české fotbalové fanoušky! Euro v kompletní podobě odvysílá česká televizní společnost. Zápasy Rosického a spol. na ukrajinských či polských hřištích nebudou muset lovit na cizích stanicích, což v jednu chvíli hrozilo. Nákup příslušných práv uskutečnila veřejnoprávní Česká televize.

Foto: PRÁVO/Dorian Hanuš

DEFAULT TITLE

Článek

„Nabídneme všech 31 zápasů, 27 živě, čtyři ze záznamu,“ oznámil v dnešních Událostech šéf kanálu ČT4 Jiří Ponikelský. V pátek bude jasno o další záležitosti: s kým, kdy a kde se střetnou čeští fotbalisté. Na programu je los skupin ME.

ČT dlouho zvažovala nákup. Vysílací práva se jí zdála velmi drahá. Podobná vyjádření šéfů byla slyšet ještě po postupu, který český tým zajistil v baráži s Černou Horou 15. listopadu. Paradoxně ještě i v době, kdy už práva měly zakoupeny televizní společnosti i z exotických zemí, jako jsou Brunej či Venezuela.

„Komplikací byla vysoká výchozí vyjednávací cena způsobená tím, že práva na předchozí mistrovství koupila televize Prima,“ připomínal složitost transakce ředitel ČT Petr Dvořák. Prima totiž před čtyřmi lety získala Euro nebývale vysokou nabídkou. Sumu, kterou letos zaplatila ČT, nový ředitel neuvedl.

Vysílání čtyři zápasů ze záznamu je nutné, jde o utkání, která poběží souběžně s dalšími hranými střetnutími.

„Dobrá zpráva pro českého fanouška,“ podotkl k nákupu Miroslav Pelta, šéf fotbalové asociace.

Jasno je i o začátku prodeje vstupenek pro ty, kteří chtějí být na šampionátu přímo. Začíná 12. prosince.

ME začne 8. června ve Varšavě,  finále se bude hrát 1. července v Kyjevě.

Reklama

Související témata: