Hlavní obsah

Mönchengladbach - Ukrajina 1:2Ukrajinští fotbalisté v prvním zápase od začátku invaze zdolali Mönchengladbach

Ukrajinská fotbalová reprezentace odehrála ve středu první zápas od únorového vpádu ruských vojsk na Ukrajinu. V přípravném utkání v Mönchengladbachu zvítězila nad domácí Borussií 2:1. Zápas sledovalo přes 20 tisíc diváků, výtěžek půjde na pomoc obětem války na Ukrajině.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Mychajlo Mudryk (druhý zleva) oslavuje s ukrajinskými spoluhráči vstřelený gól v přátelském utkání s Mönchengladbachem.

Článek

Hráči nastoupili k utkání s transparentem s nápisem "Zastavte válku". Ukrajince poslal do vedení v deváté minutě jednadvacetiletý záložník Šachtaru Doněck Mychajlo Mudryk, který v národním týmu debutoval. Krátce nato vyrovnal Conor Noss. Ukrajina zvítězila zásluhou gólu dalšího debutanta Oleksandra Pichaljonoka z Dněpru, který rozhodl v 82. minutě.

"Šest měsíců jsme nehráli, šest měsíců tenhle tým nic nedělal," řekl kouč Oleksandr Petrakov, jehož svěřenci hráli naposledy v listopadu, kdy porazili 2:0 Bosnu a Hercegovinu. "Nemám klukům co vytknout. V téhle fázi je to dobré. Byla tam spousta chyb, ale ty odstraníme," uvedl trenér po utkání s desátým týmem bundesligové tabulky.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Ukrajinské fanynky během utkání v Mönchengladbachu přemáhalo dojetí.

Ukrajinci se chystají na play off o mistrovství světa, k odloženému semifinále se Skotskem nastoupí 1. června. Předtím ještě sehrají přípravné zápasy s Empoli a Rijekou.

Reklama

Související témata: