Hlavní obsah

Argentina - Nikaragua 5:1V generálce na Copa América zářili Messi i Suárez

Fotbalistům Argentiny a Uruguaye se vydařily generálky na jihoamerický šampionát, který začne v pátek v Brazílii. Argentinci zdolali v San Juanu Nikaraguu 5:1, Uruguay vyhrála v Montevideu nad Panamou 3:0. Hlavními postavami byli spoluhráči z Barcelony Lionel Messi a Luis Suárez.

Článek

Messi ve 36. minutě předvedl svůj typický průnik soupeřovou obranou, při němž oklamal hned čtyři protihráče. O dvě minuty později dorazil zblízka střelu Sergia Agüera a dal tak už svůj 67. gól v reprezentaci. Do druhého poločasu už nenastoupil, nahradil ho Paulo Dybala z Juventusu.

Roli střelce však převzal jednadvacetiletý Lautaro Martínez z milánského Interu a přidal dvě branky. Roberto Pereyra z Watfordu devět minut před koncem kanonádu završil. Hosté, kteří jsou na žebříčku FIFA až na 129. místě, snížili v nastaveném čase z penalty.

Uruguayec Suárez přišel v Montevideu na hříště až po hodině hry spolu s další hvězdou Edinsonem Cavanim a hned se blýskl parádním přímým kopem á la Messi, kterým zvýšil na 2:0. Pro Suáreze to byl už 56. reprezentační gól. Ještě předtím se poprvé v národním dresu trefil Maximiliano Gómez a účet uzavřel Federico Valverde.

Přípravná fotbalová utkání před Copa América:
San Juan: Argentina - Nikaragua 5:1 (2:0)
Branky: 36. a 38. Messi, 62. a 72. L. Martínez, 80. Pereyra - 90. Berrera z pen.
Montevideo: Uruguay - Panama 3:0 (1:0)
Branky: 19. Gómez, 69. Suárez, 70. Valverde.

Reklama

Související témata: