Hlavní obsah

Vaclíkův trenér v Americe rezignoval, je vyšetřován za nevhodné poznámky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý kouč americké fotbalové reprezentace Bruce Arena rezignoval na funkci trenéra týmu MLS New England Revolution, do kterého na konci srpna přestoupil český reprezentační brankář Tomáš Vaclík. Klub informoval o Arenově odstoupení po sobotní remíze 1:1 na hřišti Minnesoty United. Vaclík za svůj nový tým ještě nenastoupil.

Foto: Mary Schwalm, ČTK/AP

Již bývalý trenér amerického New England Revolution Bruce Arena na tiskové konferenci.

Článek

Arena, který byl i generálním manažerem, nevedl mužstvo už šest týdnů. Klub ho na konci července suspendoval, protože vedení MLS trenéra vyšetřuje kvůli obvinění z „necitlivých a nevhodných poznámek“.

„Vyšetřování bylo pro mě a mou rodinu náročné a tvrdé. Vím, že jsem udělal chyby. Ale abych se mohl pohnout kupředu, potřebuji nějaký čas na to, abych se nad situací zamyslel a podnikl nezbytné kroky k její nápravě,“ uvedl Arena v prohlášení.

Jednasedmdesátiletý rodák z New Yorku je s 262 vyhranými zápasy rekordmanem MLS. Revolution trénoval pátou sezonu. Pětinásobný vítěz ligy vedl reprezentaci USA na mistrovství světa 2002, kde s ní postoupil do čtvrtfinále, a v roce 2006.

Reklama

Související témata: