Hlavní obsah

Vánoce s rodinou. Za vážně nemocným Pelém dorazili nejbližší

Za vážně nemocnou fotbalovou legendou Pelém dorazili na Štědrý den na kliniku v Sao Paulu rodinní příslušníci. O setkání informovaly na sociálních sítích jeho dcery Kely a Flavia, které s ním tráví celé Vánoce, dorazil i jeden z jeho synů Edson Cholbi známý jako Edinho, který přitom o den dříve návštěvu otce vyloučil.

Foto: Carla Carniel, Reuters

Nemocnice v Sao Paulu.

Článek

Trojnásobný mistr světa Pelé se od loňského září léčí s rakovinou tlustého střeva a od 29. listopadu je hospitalizován. Ve středu ošetřující lékaři oznámili, že se Pelého stav výrazně zhoršil. Spolu s postupující rakovinou diagnostikovali rovněž srdeční a ledvinovou dysfunkci a museli nasadit léčbu zánětu dýchacích cest. Pelé nicméně zůstal na běžném pokoji. Od té doby klinika Alberta Einsteina žádné informace neposkytla.

Pelé na zveřejněné společné fotografii rodinných příslušníků včetně jeho současné manželky Marcie chybí, v noci na sobotu ale Kely sdílela snímek, na kterém leží s otcem na nemocničním lůžku. "Pokračujeme tu. V boji a ve víře. Ještě jedna společná noc," napsala.

Edinho, bývalý brankář a nyní trenér, původně neplánoval otce navštívit. Na tiskové konferenci řekl, že jediný, kdo může jeho otci pomoci, jsou lékaři, napsala agentura AP. Nakonec ale i k radosti sester dorazil i s dcerami. "Vděk. Láska. Jednota. Rodina," napsala Kely ke společné fotografii z nemocnice.

Reklama

Související témata: