Hlavní obsah

VAR vykouzlil v Německu neuvěřitelnou penaltu. Viděli jste už něco podobného?

Kiel

Technologie VAR se těší rozporuplným názorům, další bouři ostrých polemik vyvolá bezpochyby penalta, která byla díky využití videozáznamu odpískána ve 2. německé Bundeslize. Bizarní situaci viděl stadion v Kielu. Město, proslavené především díky místním házenkářům, sledovalo penaltu, kterou zavinil hráč, který v tu chvíli ani nebyl na hřišti....

VAR ve 2. BundeslizeVideo: sntv

 
Článek

Domácí Kiel, který byl favoritem duelu vedl 1:0, když přišla inkriminovaná situace. Silvère Ganvoula M'boussy's - útočník Bochumi, se řítil do šance. Zakončoval křižnou střelou, která však o nějaký ten metr minula branku domácích.

Z rozcvičujícího klubka hráčů mířil míč na třiadvacetiletého Michaela Eberweina, jenž míč zastavil a přikopl domácímu gólmanovi, který chtěl rozehrávat. Rozhodčí duelu však zápas přerušil a šel zjišťovat pomocí technologie VAR, zda-li nedošlo k přestupku. Zaskočeni byli nejen domácí, ale i hostující hráči. Ještě větší překvapení nastalo ve chvíli, kdy sudí ukázal na značku pokutového kopu.

Šok? To ano, nicméně rozhodčí zápasu v tu chvíli rozhodl naprosto správně. Pokud se jakýkoliv střídající hráč dotkne míče ve hřišti, má být nařízena standardka, případně pokutový kop.

Má to jedno velké ALE! V šanci, do které se M'boussy's dostal, už měl být dávno mávaný ofsajd, to ale VAR nezkontroloval....

Domácí přesto velkou křivdu cítit nemusí. Utkání se jim nakonec podařilo otočit a díky výhře 2:1 si připsali cenné tři body do tabulky.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava