Hlavní obsah

Ve francouzské lize se opět prali fanoušci, v Montpellieru se jich 16 zranilo

Další bitka francouzských fotbalových fanoušků se ve středu rozhořela po ligovém utkání Angers proti Marseille, které skončilo bezbrankovou remízou. Asi 50 příznivců hostujícího Olympique vtrhlo po závěrečném hvizdu na hřiště a namířilo si to k tribuně s domácím "kotlem". Obě skupiny po sobě házely nejrůznější předměty, než je od sebe oddělili pořadatelé.

Foto: Daniel Cole, ČTK/AP

Fanoušci Marseille (ilustrační foto)

Článek

Před podvečerním zápasem v Montpellieru zase několik desítek domácích fanoušků napadlo autobus s příznivci Bordeaux. Podle francouzských médií se při bitce zranilo 16 lidí.

Podobný incident jako v Angers poznamenal také sobotní utkání Lensu s Lille. O poločasové pauze se domácí fanoušci vydali přes hřiště k příznivcům Lille, kteří po sobě s dalšími diváky házeli na tribunách utržené sedačky.

Proti několika desítkám lidí museli přímo na hrací ploše zasahovat policisté, začátek druhého poločasu se kvůli tomu zpozdil o půl hodiny.

Srpnové utkání Nice - Marseille pak bylo předčasně ukončeno v 75. minutě poté, co domácí příznivci metali na hřiště lahve a další předměty. Když hostující Dimitri Payet hodil jednu z lahví zpět do hlediště, vnikla část příznivců na hrací plochu a strhly se potyčky. Fotbalisté Marseille se pak kvůli obavám o bezpečnost odmítli vrátit na trávník.

Reklama

Související témata:
  Fiorentina - Plzeň dnes 18 : 45
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň
  West Ham - Leverkusen dnes 21 : 00
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen