Hlavní obsah

Velkolepý debut Messiho! Nádhernou brankou rozhodl zápas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalový svět se konečně dočkal. Poprvé od oficiálního oznámení přestupu nastoupil hvězdný Lionel Messi ke svému úvodnímu utkání za americký Inter Miami. Stalo se tak v zápase interkontinentální soutěže Leagues Cup proti mexickému Cruz Azul, který se hrál v sobotu brzy ráno evropského času. Argentinec se v něm blýskl rozhodující brankou v závěru klání a pomohl k výsledku 2:1 pro Inter.

Foto: Sam Navarro, Reuters

Útočník Lionel Messi slavící jeho premiérový gól v barvách Interu Miami

Článek

Messi si na svůj premiérový nástup na hřiště počkal až do druhé půle, kdy ho hlavní trenér amerického klubu Gerardo Martino nasadil do zápasu v 54. minutě za vedoucího stavu 1:0. Na plac nastoupil za velkých ovací celého stadionu. Cruz Azulu se však utkání povedlo vyrovnat, když se v 65. minutě utkání prosadil tvrdou ránou zpoza malého vápna Uriel Antuna.

Argentinec měl v utkání hned několik šancí, dokonce si mohl připsat také asistenci, když nahrával před odkrytou brankou Josefu Martinezovi. Míč sice skončil v síti, nicméně asistent rozhodčího odmával Messimu ofsajd při náběhu.

Už to pomalu vypadalo, že zápas dojde až do penalt, v nastavení ale přišel hvězdný moment sedminásobného vítěze Zlatého míče. V 93. minutě byl právě Argentinec faulován za hranicí vápna a rozhodčí nařídil přímý kop. A všem bylo jasné, kdo si ho vezme na starost. Messi si postavil balón a výstavní ranou do pravé šibenice poslal Miami zpět do vedení.

Celý stadion propadl do euforie. V hledišti slavili fanoušci jak v dresech amerického klubu, tak v barvách Argentiny s desítkou na zádech. Na lavičce byl dojatý i majitel klubu David Beckham. Po oslavě s hráči doběhl Argentinec si užít tento pěkný moment ke svým synům a objal je. Bylo znát, že si celý moment užívá. Miami poté zápas dotáhlo do vítězného konce a zvítězilo 2:1. Připsalo si tak první tři body na turnaji.

Na pozápasovém rozhovoru se Messi rozjímal. „Věděl jsem, že to je poslední akce zápasu. Chtěli jsme začít dobře a poděkovat fanouškům výhrou. Naštěstí se nám to nakonec podařilo a já jsem teď velmi šťastný," zmínil útočník pro Apple TV.

Začátek Fantasy ligy se blíží

V sobotu startuje Fortuna liga! Už máte svůj tým? Vytvořte si ho a hrajte zdarma o zajímavé ceny na Sport.cz.

Další zápas bývalý hráč Barcelony či PSG by měl odehrát ve stejné soutěži 26. července proti Atlantě United. V Leagues Cupu pak pravděpodobně čeká Miami také vyřazovací fáze, ve které mohou odehrát až 5 dalších utkání. Premiéry v americké nejvyšší soutěži Major League Soccer by se měl Messi dočkat 21. srpna na domácí půdě proti Charlotte.

Reklama

Související témata: