Hlavní obsah

Verbíř si při benefici zahraje s Bičovským i Feninem

Teplice

Je to přesně rok, co teplický fotbalista Pavel Verbíř ukončil hráčskou kariéru. Nyní má za sebou už první sezónu v roli sportovního manažera FK Teplice, ale v úterý 29. května přece jen znovu obuje kopačky a navlékne se do dresu. A to při vlastním benefičním zápase, který se uskuteční na teplických Stínadlech v rámci žákovského turnaje Mc Donalds Cup 2012.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Pavel Verbíř

Článek

Koho jste nominoval do svého All Stars Teamu?

Pozval jsem třeba dvaašedesátiletého Přemka Bičovského nebo Martina Fenina, který se vydal do zahraničí právě z Teplic. Nastoupí i brankář Tomáš Poštulka, Radek Divecký, Sváťa Habanec, Míša Doležal, můj syn Pavel.

Bylo těžké získat do výběru Martina Fenina?

Vůbec ne. Martin je na dovolené, odpočatý a je rád, že se po nějaké době vrátí na teplický stadión.

A litujete, že někdo z oslovených nepřijede?

Určitě mě mrzí, že to nevyjde zpěvákovi Pepovi Vojtkovi ze skupiny Kabát. Loni mi křtil „dévédéčko", jsme v kontaktu. Ale respektuji, že má nějaké věci v televizi.

Stíháte při organizaci svojí benefice řešit i vysloveně „pracovní" otázky ohledně tvorby kádru teplického „áčka" pro příští sezónu?

Už teď je jisté, že odchází Zoubele. Skončila mu smlouva a je domluven na přestupu s Jabloncem. Kontrakty vyprší Smejkalovi, Sivovi, Stožickému. Myslím, že hráčský pohyb nastane až později. Jezdili jsme i po druhé lize sledovat hráče. Z Ústí by se měli vrátit kluci, co tam byli na hostování.

Trenér Rada odešel do Slavie a o jeho nástupci se jedná. Už ale víte, kdy začínáte letní přípravu?

Hráči se sejdou 18. června v Teplicích. Druhý týden pak absolvujeme soustředění v Modré u Děčína.

Reklama

Související témata: