Hlavní obsah

Peru - Venezuela 1:0Veterán Pizarro vystřelil Peru výhru. Brazilská skupina zažije drama až do konce

Santiago

Až do samého závěru zůstává otevřený boj o postup do čtvrtfinále ze skupiny C fotbalového mistrovství Jižní Ameriky v Chile. Po těsném vítězství Peru nad Venezuleou 1:0 mají před posledními duely ve skupině, v níž figuruje i Brazílie s Kolumbií, všechny čtyři týmy po třech bodech a vyrovnané skóre.

Foto: Jorge Saenz, ČTK/AP

Peruánec Claudio Pizarro (druhý zprava) se raduje se spoluhráči z gólu proti Venezuele na fotbalovém mistrovství jižní Ameriky.

Článek

Zápas výrazně ovlivnilo vyloučení venezuelského obránce Fernanda Amorebiety, jenž už po necelé půlhodině hry inkasoval červenou kartu, když šlápl na Paola Guerreru. Venezuela byla do té doby aktivnější, ale poté začala v přesilovce přebírat iniciativu Peru.

Zápas nakonec rozhodl dvacet minut před koncem parádní gól peruánského veterána Claudia Pizarra, jenž po bundeligové sezóně opustil Bayern Mnichov a momentálně je bez smlouvy. Za celou sezónu sice nedal dosud ani jeden gól, ale roli lídra peruánského týmu zastává výborně a ukázal se být dobrou náhradou za zraněného Jeffersona Farfána.

Venezuela už mohla v případě výhry být jednou nohou ve čtvrtfinále, o které ale nyní bude muset bojovat v posledním zápase ve skupině proti Brazílii. Peru se utká s Kolumbií.

Fotbalové mistrovství jižní Ameriky
Skupina C:
Peru - Venezuela 1:0 (0:0)
Branka: 72. Pizarro
1.Brazílie21012:23
2.Peru21012:23
3.Venezuela21001:13
4.Kolumbie21011:13

Reklama

Související témata: