Hlavní obsah

VIDEO: Bolivijský prezident nakopl při fotbale soupeře do rozkroku

LA PAZ

Bolivijský prezident Evo Morales, velký milovník amatérského fotbalu politiků, o víkendu při zápasu s opozicí nakopl protivníkova obránce do rozkroku. Údajně tak oplatil faul hráči, který jej o něco dříve kopl do lýtka.

Foto: Juan Karita, ČTK/AP

Evo Morales ukazuje svou nakopnutou holeň.

Článek

Moralesův faul koluje v televizních záběrech pořízených bolivijskou televizí PAT a dostal se i na server Youtube; údajný faul proti němu na záběrech zachycen není.

Šlo o zápas mužstva prezidentského úřadu, většinou členů prezidentova Hnutí za socialismus (MAS), s mužstvem radnice La Pazu, ovládané opozičním Hnutím beze strachu (MSM). Starosta byl původně Moralesovým spojencem, přešel ale se svými spolupracovníky k opozici.

Musel ho ochránit osobní strážce 

Již začátkem zápasu dostal podle pondělního listu La Razón prezident kopanec do lýtka od opozičního obránce. Později mu to vrátil kopnutím kolenem mezi nohy. Obránce se svalil na zem a v následné mele Moralese musel bránit jeho osobní strážce a spoluhráč, napsal deník.

"Přihrál jsem míč a vtom jsem dostal kopanec do lýtka. Nebylo to zdaleka poprvé," prohlásil prezident po zápase.

Opoziční obránce citovaný deníkem uvedl, že "neměl vůbec v úmyslu hlavu státu napadnout".

Prezidentův lékař předepsal Moralesovi údajně "tři až čtyři dny odpočinku" a léčbu lýtka protizánětlivými léky a analgetiky. Morales také zůstal v pondělí ve svém sídle v La Pazu, ačkoli se tento den obvykle přesouvá na venkov.

O tom, zda problémy opozičního obránce nakopnutého do rozkroku také řešil lékař, se média nezmiňují.

Reklama

  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín