Hlavní obsah

VIDEO: Chlastal jak pjokoplej, má sjdce v pjdeli, říká Áda. Okresní přebor a skvělé hlášky se blíží!

PRAHA

Mrzne, až praští. Ale nezadržitelně se to blíží. Fotbalové jaro k nám chvátá mílovými kroky. Ne každý se těší na ligu, ale Okresní přebor osloví snad každého. Film, jehož děj předchází seriálovému hitu, bude mít premiéru v březnu.

Foto: Sport.cz

Borci ze Slavoje Houslice úpí pod trenérskou taktovkou Františka Hnátka v podání Miroslava Krobota (uprostřed).

Článek

Trailer k filmu Okresní přebor

Objeví se známé figury: Ondřej Vetchý znovu bude tím zaníceným Jirkou Luňákem, představí se David Novotný alias Jarda Kužel, Luděk Sobota jako šéf klubu Václav Orel a také Leoš Noha jako Áda Větvička s jedinečnou vadou řeči.

„Chjastal jak pjokoplej, má sjdce v pjdeli,“ dá se čekat zlidovění jeho peprných hlášek.

Přitom když Leoši Nohovi režisér Jan Prušinovský postavu Adolfa Větvičky nabízel, přišel řečový handicap zprvu trochu laciný. „Pak se ale ukázalo, že to byl výborný tah,“ přiznává s odstupem v rozhovoru pro magazín Práva.

Úspěch seriálu byl podle něj logický: „Vystupují tam obyčejní lidé, jací na vesnici žijí. Diváci se s nimi snadno ztotožní.“ Na Ádovi ho baví i to, že má úspěch u ženských. Potěšilo ho, že nejinak tomu bude ve filmu, který na základě seriálu vznikl.

A jeho děj mu vlastně předchází. Na plátně se příznivci konečně seznámí s postavou trenéra Josefa Hnátka (Miroslav Krobot), který v seriálu vystupoval jen jako popel rozprášený na houslickém hřišti. Nechceme moc prozrazovat. Ale aspoň naznačit něco můžeme.

„Áda ve filmu pochopitelně bude mladší. Proto jsem si musel nechat narůst dlouhé vlasy. Ženský budu mít rád i tam,“ pochvaluje si Větvička. Tedy Noha. Trochu ho mrzí, že Áda kolem hřiště pouze pobíhá se zdravotnickou brašnou - kdo jiný by se ale v Houslicích toho úkolu zhostil lépe než místní veterinář.

Do míče čutne jen náhodou. „V jednom díle jsem hrál, ale dost jsem tam soupeře masakroval. To byl protiúkol, v životě jsem při fotbale červenou kartu nedostal,“ říká dlouholetý aktivní fotbalový hráč. Měl dokonce nabídku hrát za Teplice dorosteneckou ligu. „Hraju teď při charitativních utkáních seriálového mančaftu. Zatím jsem nejlepší střelec,“ chlubí se s tím, že na jejich exhibiční zápasy chodí víc diváků než na ligu.

Sportoval celý život, zkoušel to například s boxem: „Pocházím z Ústí nad Labem, to je město boxu zaslíbené. Na box se i moc rád koukám.“ Velkou radost mu ale nedělá: „Kdybychom neměli Zdeňka Chládka (nejlepší český amatérský boxer), je to tady stejná bída jako fotbal. Protože mám fotbal rád, tak se na českou ligu nedívám, raději koukám na anglickou, to je paráda! To, že třeba naši postoupili přes Černou Horu, mě moc nebere. Spíš mě zajímá, co na tom mistrovství dokážou. Fotbal tady jde po všech stránkách ke dnu. Radek Drulák měl pravdu,“ dodává.

Ale Okresní přebor zase zažije svůj vzestup. Už v březnu.

Reklama

Související témata: