Hlavní obsah

VIDEO: Pět hodin mu nespadl míč na zem. Nemohl na záchod, nejedl a teď slaví rekord

Praha

Obdivuhodný kousek se podařil Mattu Wolstenholmeovi z Velké Británie, který vytvořil nový oficiální světový rekord v nožičkách. Zhruba 36 000krát se dotkl míče, aniž by mu spadl na zem, a takto zdolal dvacetikilometrovou trať, což se ještě nikomu před ním nepodařilo.

Matt Wolstenholme při světovém rekordu.

 
Článek

Freestylový fotbalista úspěšně obkroužil s míčem padesátkrát atletický ovál v areálu Harrow School, což mu zabralo téměř pět hodin. Pak už jenom nervózně čekal, zda jeho rekod bude oficiálně uznán. Arbitři ho nakonec po prozkoumání videozáznamu potvrdili.

"Jsem z toho výkonu nadšený. Je nádherné, že se můžu nazývat světovým rekordmanem. Byl jsem pět hodin venku ve větru a dešti. Nic jsem nejedl a samozřejmě jsem nemohl ani na záchod. Jenom jsem střídavě kopal nohama do míče. V zatáčkách jsem měl pár ošemetných momentů, kdy jsem si musel ke kontrole míče pomoct kolenem," popsal své pocity na trati třicetiletý sportovec.

"Ke konci už mě všechno strašně bolelo, ale stálo to za to," dodal Wolstenholme, který před sedmi lety utrpěl vážné zranění zad, po němž měl problémy i s obyčejnou chůzí.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články