Hlavní obsah

VIDEO: Pohasínající hvězdy řádily v MLS. Defoe uchvátil premiérovými góly, Henry netradiční oslavou

New York/Praha
Aktualizováno

Dva velcí borci nedávné fotbalové minulosti stále rozdávají na trávnících radost plnými hrstmi. V rámci sobotního programu druhého kola zámořské MLS na sebe upoutali pozornost dva dřívější rivalové anglické Premier League. Legendární útočník Arsenalu Thierry Henry oslavil svou první trefu v sezóně za kamerou, Jermain Defoe dal vzpomenout na své slavné chvilky v dresu Tottenhamu dvěma zásahy v barvách Toronta.

Thierry Henry a jeho netradiční oslava

 
Článek

První gól Defoa v MLS

Kapitán New Yorku Red Bulls Thierry Henry otevřel účet zápasu proti Coloradu v 57. minutě, kdy si mazácky na zadní tyči počkal, až k němu propadne centr Sama z pravé strany, a poté efektní rybičkou poslal míč do sítě.

Premiérová trefa před vlastním publikem spustila vášnivou oslavu hráčů Red Bulls, jejímž tahounem byl samozřejmě Henry. Velezkušený borec dokonce na chvíli převzal režii jedné z kamer za postranní čarou, což viditelně pobavilo i lehce zaskočeného kameramana, který byl rázem bez práce. Henry nezapomněl přes všechno veselí vyzdvihnout podíl na gólu autora úspěšného centru Sama.

Radost Red Bulls ovšem do závěrečného hvizdu nevydržela. V 72. minutě totiž hostující Sanchez vyrovnal z pokutového kopu na konečných 1:1. Fotbalisté celku z New Yorku tak nedokázali zvítězit ani ve druhém utkání nové sezóny MLS, v úvodním kole totiž prohráli na trávníku Vancouveru vysoko 1:4. Zajímavostí je, že Colorado je spřízněným klubem Arsenalu, tedy klubu, kde si Henry během svého úspěšného působení v Evropě udělal jméno.

Amerika se učí nové jméno

Toronto má za sebou ostrý start do sezóny, když si v úvodním zápase poradilo se silným Seattlem na jeho hřišti 2:1. Hvězdou zápasu byl jednoznačně Defoe, který se při premiéře za mořem postaral o obě branky kanadského celku.

Gólový účet v MLS načala legenda londýnského Tottenhamu již v 17. minutě, kdy Defoe tváří v tvář domácímu brankáři poslal míč zkušeně k tyči. Podobná situace se opakovala i o pouhých sedm minut později a nová mánie v USA mohla směle propuknout. Defoeovo jméno totiž skloňovali ještě dlouho do noci nejen zámořští fanoušci, ale i fotbaloví experti a komentátoři.

Výsledky MLS:
New York - Colorado 1:1
Philadelphia - New England 1:0
Seattle - Toronto 1:2
Houston - Montreal 1:0
Kansas City - Dallas 1:1
San Jose - Real Salt Lake 3:3

Reklama