Hlavní obsah

VIDEO: Šoumeni. Ronaldinho a spol. oslavili gól stažením trenek a brazilským tanečkem

Belo Horizonte

Brazilský míčový kouzelník Ronaldinho zase rozdává úsměvy. Třiatřicetiletý fotbalista mírnil v nedělním zápase gólem prohru svého Atlétika Mineiro 1:2 na hřišti městského rivala Cruzeira, ale v součtu obou finálových zápasů se z titulu ve státním šampionátu Campeonato Mineiro radovali hosté, kteří úvodní zápas vyhráli 3:0. Krátce po vstřelení kontaktní branky z penalty Ronaldinho roztančil příznivce a drtivou část Belo Horizonte zaplavilo šílenství v černo-bílých pruhovaných dresech.

Ronaldinhův brazilský taneček.

 
Článek

Ronaldinho hází imaginární granát mezi fanoušky.

Před dvěma a půl lety Ronaldinho opustil evropské trávníky. Z Milána se tehdy vydal hledat ztracenou formu zpátky do vlasti. Po roce a půl stráveném ve Flamengu se senzačně vydal do Atlétika Mineiro, kde jeho kariéra jen a jen vzkvétá. Dostal se načas zpátky do národního týmu a především dál baví diváky svými netradičními kousky.

S Atlétikem Mineiro teď Ronaldinho získal i první větší trofej - radoval se z titulu ve státním šampionátu Campeonato Mineiro. Jeho tým vyhrál první finále nad Cruzeirem doma 3:0, a přestože v odvetě 1:2 prohrál, právě Ronaldinhova trefa z pokutového kopu zajistila Atlétiku-MG v závěrečných minutách klid.

Hvězdný útočník pak se svými spoluhráči předvedl netradiční a zároveň povedenou oslavu - všichni hráči si mírně stáhli trenky ke kolenům a zatančili brazilský taneček. Po zápase si už náležitě užívali mistrovské oslavy. Už před týdnem přitom Ronaldinho slavil dalším netradičním gestem - imitoval vhození granátu mezi příznivce na tribuně a následný výbuch.

Reklama

Související témata: