Hlavní obsah

Voskový fotbalový génius má chodidla Messiho a Henryho, stál by 7,9 miliardy

PRAHA

Bylo by to monstrum, fotbalista s výjimečnými vlastnostmi nejgeniálnějších hráčů planety. Stačily by nohy Cristiana Ronalda a chodidla Lionela Messiho a Thierryho Henryho. A když se přidají „součástky“ dalších hvězd, měl by takový ideální fotbalista na přestupní burze závratnou cenu přesahující 7,9 miliardy korun. Ve skutečnosti je bohužel jen voskový...

Foto: Castrol

Nejvýkonnějšího voskového fotbalistu představil trenér Sven Göran Eriksson.

Článek

Jen si to představte. Nohy namíchané z Cristiana Ronalda, Lionela Messiho a Thierryho Henryho. Oči Xaviho, výška dlouhána Petera Crouche. A jako detail třeba vlasy vrozeného vůdce Carlese Puyola... Kdo by uhlídal takového fotbalistu, kdo by si vůbec troufl přehrát takové monstrum?!

Obránci po celém světě však dál mohou klidně spát. Nejvýkonnější hráč světa je z vosku a po půlročním úsilí ho vytvořili dva umělci, kteří dříve pracovali v Muzeu voskových figurín Madame Tussaud. Společnost Castrol na základě svých statistických analýz vytvořila model dokonalého hráče, který v Londýně představil uznávaný trenér Sven Göran Eriksson.

„Měl jsem za svou kariéru velké štěstí, protože jsem dostal šanci pracovat s řadou prvotřídních fotbalistů. Tento model ale skutečně trumfuje všechny, s nimiž jsem kdy měl tu čest spolupracovat. Představuje skutečně toho nejlepšího hráče s nejlepší výkonností a vystihuje všechny mentální a fyzické atributy, které trenér u fotbalisty hledá,“ prohlásil kouč Pobřeží slonoviny.

Jak je složen model geniálního fotbalisty
Peter Crouch - výška, Carles Puyol - vlasy, Xavi Hernandez - oči, Paolo Maldini - brada, Michael Ballack - hruď, Rory Delap - paže, Julio Cesar - ruce, Cristiano Ronaldo - nohy, Lionel Messi - levá noha (od kotníku dolů), Thierry Henry - pravá noha (od kotníku dolů).

Periferní vidění pilota stíhačky

Není divu, že by Eriksson takového hráče okamžitě bral. Vždyť cena nejvýkonnějšího fotbalisty by přesahovala 7,9 miliardy korun!

Tvůrci modelu mysleli na všechny detaily. Má vlasy Carlese Puyola, který je jako kapitán Barcelony ideálním vůdcem. Výšku Petera Crouche, protože útočník Tottenhamu je s 201 centimetry vládcem vzduchu. Oči Xaviho, neboť špílmachr Barcelony má periferní vidění na úrovni pilota stíhačky. A je tu i brada Paola Maldiniho jako symbolu klubové věrnosti, kterou prokázal 24 lety strávenými v AC Milán.

A jdeme níž. Hruď dodal Michael Ballack, německý záložník Chelsea s neuvěřitelnou výdrží a houževnatostí. Paže nabídl Rory Delap, protože Ir ze Stoke City hází nejdelší auty v Evropě. Nechybí ruce Julia Cesara - reflexy Brazilce z Interu Milán jsou totiž rychlé jako elektrický výboj.

Přímý kop se zrychlením formule 1

A na závěr to nejlepší. Nohy Cristiana Ronalda, vždyť Portugalec z Realu Madrid má naprosto dokonalé standardní situace a jeho průměrný přímý kop vykazuje stejné zrychlení jako vůz formule 1! Levé chodidlo je skvostem Lionela Messiho - argentinský čaroděj z Barcelony dokáže během zápasu změnit směr 1000–1500krát, díky čemuž střílí úchvatné góly. Fotbalového robota pak pravým chodidlem dotváří Thierry Henry. Francouzi z Barcelony byla dána do vínku nejen blesková rychlost, ale také obdivuhodná přesnost.

„Pro fotbalistu jsou nejdůležitější nohy a já jsem moc hrdý na to, že ideální fotbalista má právě moje. Bylo by výborné, kdyby model obživl a já bych dostal příležitost si proti tomuto superhráči zahrát. Byl by to dokonalý test mých schopností,“ usmíval se Ronaldo.

„Model představuje celkem zábavný způsob, jak fotbalovým fanouškům názorně ukázat, co musí hráč umět, aby patřil do absolutní špičky. Myslím, že příznivci díky tomu ještě více docení kvality fotbalistů, ze kterých se nejvýkonnější hráč skládá,“ poukázal Alan Shearer, bývalý kapitán anglické reprezentace a jeden z ambasadorů projektu.

Model Castrol EDGE Ultimate Performing bude vystavován po celém světě.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín