Hlavní obsah

Zápas fotbalových hvězd na počest Mandely skončil remízou

KAPSKÉ MĚSTO

Charitativní utkání plné současných hvězd i legend světového a afrického fotbalu hrané na počest 89. narozenin bývalého jihoafrického prezidenta Nelsona Mandely skončilo remízou 3:3. Exhibice nazvaná "90 minut pro Mandelu" se odehrála pod záštitou FIFA a ve spolupráci s Mandelovou nadací v rámci programu na pomoc mládeži v Jižní Africe. Měla také mimo jiné upozornit na nebezpečí rasismu.

Článek

"To jsou moje nejlepší narozeniny. Dostal jsem opravdu krásný dárek," řekl dojatý Mandela po středečním utkání v Kapském Městě. "Bylo to více než jen zápas. Mohli jsme vidět spolupráci nejrůznějších jazykových i etnických skupin," dodal.

Jako první se do vedení dostal Výběr světa po trefě chilského veterána Ivana Zamorana. Výběr Afriky, který jako kapitán vedl kanonýr Barcelony Samuel Eto'o, srovnal již po třech minutách díky ghanské legendě Abedi Pelému. Branka jmenovce slavnějšího Brazilce, který do zápasu také zasáhl, nastolila obrat, jelikož pak se za Afriku dvakrát trefil nejlepší hráč egyptské historie Hossam Hassan.

Výběr světa se však nevzdal a dotáhl zápas do remízy, která bývá v podobných střetnutích obvyklá. Postarali se o to nejlepší hráč Evropy pro rok 1987 Nizozemec Ruud Gullit a Španěl Guerrero.

Reklama

Související témata:
  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.