Hlavní obsah

Zastavte násilí páchané střelnými zbraněmi! křičel fotbalista v MLS do mikrofonu

Washington/Praha

Oslavil gól, poté měl ještě pro diváky jeden naléhavý vzkaz. Americký fotbalista Alejandro Bedoya otevřel skóre ligového utkání MLS mezi týmy D.C. United a Philadelphia Union. Poté, co branku oslavil se svými spoluhráči, běžel k nejbližšímu mikrofonu a volal po zastavení násilí páchaného střelnými zbraněmi.

Foto: Scott Taetsch, Reuters

Fotbalista Philadelphie Union Alejandro Bedoya oslavuje gól během duelu MLS proti D.C. United.

Článek

Dvaatřicetiletý Alejandro Bedoya reagoval na tragické události, které o víkendu otřásly Spojenými státy, kde ozbrojený muž střílel v supermarketu ve státě Texas a ani ne o 24 hodin později další útočník vraždil před jedním z barů ve městě Dayton v Ohiu. O život přišlo celkem 29 osob.

Reprezentant USA Bedoya poslal svůj tým Philadelphii Union do vedení už během třetí minuty duelu. Po oslavě s fanoušky se vydal k nejbližšímu ruchovému mikrofonu a pro diváky měl připravený vzkaz. „Zastavte násilí páchané střelnými zbraněmi!" křičel do zařízení, a zaslechnout ho tak museli všichni televizní diváci.

Video s jeho vzkazem se okamžitě začalo šířit po sociálních sítích. V USA došlo během roku 2019 k jednatřiceti hromadným útokům střelnou zbraní (definovány jako ty, při nichž přijdou o život nejméně tři osoby během jednoho incidentu) a situace ohledně legislativy týkající se střelných zbraní je v zemi velkým tématem.

Fotbalista se ke dvěma tragickým událostem vyjadřoval na sociální síti Twitter ještě před utkáním. A legislativu USA podrobil tvrdé kritice. Philadelphia zvítězila nad Washingtonem nakonec 5:1.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava