Hlavní obsah

Zbrojovka předala brněnské nemocnici přes milion korun. Přispěl i seriálový starosta Nikl

Brno

Zbrojovácká výzva je u konce. Zástupci brněnského fotbalového klubu předali ve čtvrtek řediteli Fakultní nemocnice v Brně Jaroslavu Štěrbovi šek na částku 1 205 000 korun na podporu zaměstnanců největšího zdravotnického zařízení v moravské metropoli. Jde o výtěžek z prodeje vstupenek na virtuální duel mezi fotbalisty Zbrojovky a pražské Slavie, jenž měl připomenout někdejší zápas těchto soupeřů na legendárním stadionu za Lužánkami, který v sezoně 1995/96 sledovalo rekordních 44 120 diváků.

Foto: skslavia.cz

Jindřich Trpišovský při tréninku Slavie.

Článek
Fotogalerie

„Jsme moc rádi, že jsme byli úplně první, kdo přišel v době koronavirové krize s tímto projektem na podporu zdravotnických pracovníků, kteří stáli v boji s nebezpečnou nákazou v první linii," těší šéfa brněnské Zbrojovky Václava Bartoňka. „Jsme dlouhodobým partnerem Fakultní nemocnice. Jsme moc rádi, že jsme mohli v současné nelehké době aspoň takhle pomoct," dodává.

Jejího ředitele Jaroslava Štěrbu výše částky příjemně překvapila. „Jsme za ni moc rádi. Zbrojovka je naším dlouhodobým partnerem, pomáhá nám zejména s darováním krve. Více než milion korun rozdělíme mezi naše lidi, kteří nikam nezalezli, ale všechen svůj um a svoje schopnosti nasadili bez bázně do boje s něčím, co pro nás donedávna bylo úplně neznámé," cení si Štěrba.

Podle bývalého útočníka Zbrojovky i Slavie Petra Švancary, který nyní pracuje v marketingu brněnského klubu, se prodalo na imaginární střetnutí kolem čtyř tisíc vstupenek. „Stály od dvou set do deseti tisíc korun. Tímto obnosem přispěl třeba slávistický kouč Trpišovský. A přidal se i Pavel Kuka, ikona Slavie," sdělil Švancara.

Kromě současných hráčů a fanoušků Zbrojovky přispěla na dobrou věc řada osobností se vztahem k Brnu. „Jeden nebo více lístků si koupili kupříkladu olympijský vítěz ve střelbě na trap David Kostelecký, bývalý motocyklový jezdec Karel Abraham, někdejší fotbalisté Zbrojovky Luděk Zelenka, Kuba Řezníček či Martin Lejsal, basketbalistky Hanka Horáková a Ivana Večeřová nebo herec Vašek Svoboda, seriálový starosta z Ulice Lumír Nikl," vyjmenoval Švancara.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín