Hlavní obsah

Zkrat bývalého reprezentačního gólmana! Sousedovi zničil garáž motorovkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sousedské spory nejsou jen záležitostí „obyčejných“ lidí, řeší je i fotbalové legendy. Jednomu se nevyhnul ani bývalý německý reprezentační gólman, dvojnásobný medailista z mistrovství světa Jens Lehmann. Ten svému sousedovi zničil garáž motorovou pilou, protože mu bránila ve výhledu na jezero Starnberg.

Foto: Profimedia.cz

Jens Lehmann v akci (archivní foto).

Článek

Legendární německý gólman, který za reprezentaci odchytal 61 zápasů a získal s ní stříbro a bronz na mistrovství světa, si užívá sportovního důchodu v Bavorsku u jezera Starnberg. Jenže idylka to tam v posledních dnech úplně není.

Na vině jsou sousedské spory. Vítězi Bundesligy s Borussií Dortmund ze sezony 2001/02 se totiž nelíbilo, že si soused postavil novou garáž, která mu prý zasahovala do jeho pozemku. Navíc mu bránila ve výhledu na malebné jezero.

Bývalému brankáři Schalke či Arsenalu došla trpělivost a místo zdlouhavého řešení situace přes úřady se rozhodl vzít spravedlnost do vlastních rukou. Chopil se motorové pily a rozřezal na garáži několik střešních trámů. Předtím se snažil odpojit bezpečnostní kamery, aby soused nevěděl, kdo mu škodu způsobil, jenže se mu to nepodařilo, a tak poškozený měl důkazů až až.

Toto však není jediný prohřešek dvaapadesátiletého rodáka z Essenu. V květnu minulého roku musel skončit ve vedení Herthy Berlín kvůli rasistickému vzkazu adresovanému hráči černé pleti Dennisi Aogovi.

Reklama

Související témata:
Soused
Motorová pila