Hlavní obsah

Zlatý míč jinak a zábavně. Karikatura zesměšňuje ječícího Ronalda i podplaceného Blattera

Nejlepším fotbalistou planety byl potřetí zvolen Portugalec Cristiano Ronaldo. Strůjce všech loňských úspěchů Realu Madrid za sebou nechal úhlavního rivala Lionela Messiho z Argentiny i famózního německého brankáře a mistra světa Manuela Neuera. To jsou po pondělním galavečeru v sídle Mezinárodní federace FIFA známá fakta. Internet mezitím zaplavilo několik zábavných fotek, koláží, karikatur či posměšných videí, které celou akci zlehčují.

Zlatý míč jinak a zábavně.

 
Článek
Fotogalerie

Do Curychu se sjeli nejlepší fotbalisté i trenéři, nechyběly jejich partnerky ani nejlepší hráčky. Jestliže nějaký moment vybočil ze zajetých kolejí, byla jím reakce portugalského fotbalisty bezprostředně poté, co si přišel vyzvednout Zlatý míč.

Ronaldo vešel na pódium a chvíli se rozmýšlel, co vlastně udělá. Po několika děkovných slovech v portugalštině z ničeho nic předvedl vítězný pokřik, kterého se týká i první posměšná část videa. Animovanou karikaturu má na svědomí skupina 442oons, která si posléze zašprýmovala s celou finálovou trojicí a také prezidentem FIFA Seppem Blatterem.

Švýcarský funkcionář dlouhodobě čelí obvinění z úplatků, zejména kvůli volbě MS 2022 v Kataru. Proto se na videu objeví šejk, který dlouholetému šéfovi světového fotbalu podsouvá balík dolarů. Trojice Cristiano Ronaldo, Lionel Messi a Manuel Neuer si to pak rozdá o trofej v rapovém souboji. Samozřejmě všechny kreace je třeba brát s potřebným nadhledem.

Messi a Ronaldo jsou na hřišti největšími konkurenty, jedno je však spojuje. Oba „sukničkáři" během galavečeru nemohli odtrhnout oči od irské fotbalistky Stephanie Rocheové. Pětadvacetiletá blondýnka, jejíž gól z voleje kandidoval na nejhezčí trefu roku a jen těsně prohrál s pokusem Jamese Rodrígueze, zvolila šaty, které upoutaly většinu z přítomných playerů.

Reklama

Související témata: