Hlavní obsah

Po Jamajce zvládly i Maroko. Spokojenost, ale Rakušanky jsou ještě výš, říká trenér fotbalistek Rada

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další příjemná náplast. České fotbalistky se na letošní mistrovství světa nepodívají, ale už stihly porazit dva jeho účastníky. Během únorového turné v Austrálii vyhrály přestřelku s Jamajkou (3:2) a ve čtvrtek přidaly vítězství v přáteláku s Marokem. Výhru 2:0 v Chomutově orámovaly dvě trefy útočnice Terezy Szewieczkové. V úterý budou Češky hrát v Rakousku.

Foto: Pavel Jiřík, FAČR

České fotbalistky slaví vítězství 2:0 v přáteláku s Marokem (vpravo v bílém střelkyně obou gólů Tereza Szewieczková).

Článek

Dva góly, tyč a další šance. Ženská reprezentace má za sebou povedený večer a druhou letošní výhru v přípravě na podzimní start Ligy národů. „Těžké utkání na nesnadném terénu. Byly jsme dobře připravené a odměnou nám byly dva góly," vykládala Szewieczková ve videu pro FAČR.

Slávistická útočnice byla hlavní hrdinkou bitvy s Marokem, od hattricku ji dělily centimetry. „Nevím, jestli to byl vyloženě můj zápas, ale chtěla jsem se soustředit na každou šanci. Nebylo to jen o mně, holky mi pomohly," líčila Szewieczková.

„Tereza byla dlouho zraněná a vypadla ze sestavy. Teď se vrací a je skvělé, že dala dva góly. Pro její sebevědomí je to hodně důležité," zdůraznil trenér Karel Rada.

Sebevědomí si mohl zvednout celý tým. Včetně uzdravené brankářky Barbory Votíkové, jež chytala ostrý zápas po víc než jedenácti měsících a udržela nulu. „V prvním poločase se nám nedařilo tak dobře se dostávat do soupeře, chyběla nám větší přesnost a rychlejší hra nahoru," poznamenal Rada. „Ve druhé půli jsme si vypracovali mnohem víc šancí a mohli jsme skóre navýšit. S výsledkem 2:0 jsme spokojení."

Po Velikonocích přijde druhý dubnový test, v úterý večer Češky narazí na Rakousko. Hrát se bude ve Vídeňském Novém Městě. „Čeká nás tam hodně těžký zápas. Rakousko? Ještě větší kvalita než Maroko," popsal kouč Rada.

Rakušanky se stejně jako český tým ještě nikdy nedostaly na mistrovství světa, ale zahrály si na posledních dvou EURO. V roce 2017 byly čtvrté a loni došly do čtvrtfinále, vyřadily je pozdější finalistky Němky. „Rakousko má výborný tým," poklonil se Rada. „Bude to pro nás další velká prověrka."

Reklama

  0 : 1 AS Řím - Leverkusen 0 : 1 35. min Živě
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.