Hlavní obsah

Pobřeží Slonoviny a Nigérie se utkají ve finále fotbalového mistrovství Afriky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté pořádajícího Pobřeží slonoviny a Nigérie se utkají v neděli o titul na mistrovství Afriky. Nigérie postoupila do finále poprvé od roku 2013, trojnásobní kontinentální šampioni porazili Jihoafrickou republiku 4:2 na penalty. Po normální hrací době i prodloužení skončil duel 1:1. Pobřeží Slonoviny zdolalo Kongo 1:0.

Foto: Sunday Alamba, ČTK/AP

Radost fotbalistů Pobřeží Slonoviny

Článek

Obě branky mezi Nigérií a Jihoafrickou republikou padly ve druhém poločase a shodně z penalt. Nigérii poslal do vedení Troost-Ekong, v 90. minutě vyrovnal Mokoena. JAR dohrávala od 115. minuty bez vyloučeného Kekany.

V penaltovém rozstřelu neuspěli dva Jihoafričané, naopak Nigerijci se mýlili jen jednou. Jednu z jejich čtyř úspěšných penalt znovu proměnil i kapitán Troost-Ekong. Nigérie neprohrála na turnaji ani pošesté.

O triumfu Pobřeží Slonoviny nad Kongem rozhodl v 65. minutě útočník Dortmundu Haller. Dvojnásobní afričtí mistři se probojovali do finále po devíti letech. „Sloni“ jsou zároveň první pořadatelskou zemí od Egypta v roce 2006, která se dostala do finále.

Kongo se s Jihoafrickou republikou utká o bronz v sobotu.

Mistrovství Afriky ve fotbale v Pobřeží slonoviny - semifinále:
Nigérie - JAR 1:1 po prodl. (1:1, 0:0), 4:2 na pen.
Branky: 67. Troost-Ekong z pen. - 90. Mokoena z pen. ČK: 115. Kekana (JAR).
Pobřeží slonoviny - Kongo 1:0 (0:0)
Branka: 65. Haller.

Reklama

Související témata: